Poznati

Konstrakta: Moj favorit su bili Portugalci, a sada sam se uželela da budem domaćica i nevidljiva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/05/2022

-

19:40

Konstrakta: Moj favorit su bili Portugalci, a sada sam se uželela da budem domaćica i nevidljiva
Konstrakta: Moj favorit su bili Portugalci, a sada sam se uželela da budem domaćica i nevidljiva - Copyright Printscreen youtube.com/embed/xT0Ix4cZufs

veličina teksta

Aa Aa

"Moj cilj je bio da stignemo do finala, jer su svi to očekivali od mene, i kada se to desilo malo sam odahnula. Svesna sam da me sada očekuju koncerti, ali ne želim da zbog svega upadnem u hiperpodukciju gde se od mene mnogo traži i ja mnogo dajem. Nakon svega mi nedostaje da budem domaćica!, rekla je predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu Ana Ðurić Konstrakta gostujući na RTS. 

Nakon što je juče iz Torina stigla u Beograd kaže da želi da se drži onoga što je najavila novinarima na aerodromu Nikola Tesla, a to je da bi sada da bude malo nevidljiva.

"Mislim da zaslužujem da sebi obezbedim taj mir, i pored toga što znam da celu ovu priču treba da zaključam. Znam da imam određene obaveze, ispuniću ih, ali što se medija generalno tiče, želela bih da malo uhvatim dah", dodala je.

Iznenadna slava koja ju je dočekala nakon pobede na Beoviziji, pa i nakon dolaska iz Torina,  ju je, kaže, dosta zatekla, ali se vremenom navikla da se nosi sa tim.

"Na samom početku mi je sve jako teško palo. Ne sećam se kada se desila ovakva pažnja za nekog kandidata za pesmu Evrovizije. Vremenom sam se uhodala. Bilo mi je fascinantno da taj sadržaj koji se plasirao u medijima nema veze sa mnom. To je nešto što je van moje kontrole i to je nešto što ja ne mogu da ispravim", priča Đurić o tome kako se nosi sa svim onim što ide uz veliku slavu.

E-Stock/Časlav Vukojčić

 

Navodi da većina stvari o njenom životu o kojima su mediji pisali, nisu istiniti, ali i navodi da ona to nije mogla da promeni.

"Padala sam u iskušenje da i ja malo spinujem, ali ipak nisam se time bavila. Postoji čitav sloj medijskih priča koje nemaju veze sa mnom. To me i dalje fascinira", kaže.

Što se boravka u Torinu tiče, Đurić kaže da je svaki minut učesnika već bio isplaniran i da su oni, kao i ostali, morali da se pridržavaju satnice koja im je data.

"Bude prostora za povremeno opuštanje, ali ne i za zabavu. Dobijaš raspored koji moraš da poštuješ. Ako ne odeš na probu, onda je to na tvoju štetu. U svakom slučaju - uhodali smo se", kaže ona i dodaje da je bila svesna i činjenice da je u pitanju festival na kojem se predstavalju javni servisi. 

"Portugalija je bila moj favorit, družila sam se sa predstavnicima Australije i Hrvatske"

Đurć kaže da do sada nije bila veliki fan Evrovizije, i da ju je proteklih godina gledala u slučajevima ako bi se zatekla kod kuće u to vreme. Sistem glasanja, kaže, nije joj bio previše poznat. Međutim, navodi da je sada imala prilike da je sagleda na nešto drugačiji način.

"Naučila sam da je Evrovizija nešto što traje mesecima pre samog događaja. Osetila sam se da ja zapravo ne znam kako smo prolazili u sistemu glasanja ranijih godina. Dojam koji smo tamo stekli, videli smo da imamo dosta podrške i da me ljudi prepoznaju. Zbog toga sam očekivala i da će žiri to prepoznati. U svakom slučaju osećala sam pritisak da treba da se plasiramo u finale, jer su svi to od nas i očekivali", kaže ona.

Tanjug/AP/Luca Bruno

 

Ovogodišnji pobednici, navodi, nisu bili njen favorit, i nije oduševljena njihovom pesmom i nastupom. Kaže da joj se, zbog sličnog pristupa, najviše dopala pesma Portugala.

"Ukrajnski nastup i pesma su mi - onako. Ima dobrih elemenata, ali sve zajedno onako. Više mi se svidela prošlogodišnja predstavnica Ukrajine. Njima bi dala 7 i 8, a 12 bi dala Portugalu. Nekako su mi oni isto bili 'off' od Evrovizije, ali su mi se dopali. Družili smo se sa Australijom i Hrvatskom, bili smo zajedno u hotelu", kaže Đurić i dodaje da je tokom boravka u Italiji često pevala pesmu Zorice Brunclik "Težak je ovaj život".

Nakon svega, navodi da jeste istina da je ona domaćica, arhitektica i predsednica kućnog saveta i naglašava da joj nedostaje sve to.

"Ja nisam članica ni jednog udruženja, samo su me prozvali umetnica. Ne znam šta sam trenutno, ali sam se uželela da budem domaćica. U to sam sigurna. Boravak na Evroviziji jeste otvorio da se vratim koncertima, to je nešto što me čeka. U svakom slučaju ne želim da proizvodim u velikim količinama, jer se to od mene očekuje", rekla je Đurić.

Komentari (0)

Magazin