Aktuelno iz kulture

Završeno snimanje nove domaće serije "Tunel": Napeta policijska psihološka drama koja prkosi žanrovskom određivanju

Komentari

Autor: Tanjug

28/10/2022

-

23:18

Završeno snimanje nove domaće serije "Tunel": Napeta policijska psihološka drama koja prkosi žanrovskom određivanju
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Snimanje nove igrane TV serije "Tunel" o policijskim pregovaračima, u režiji Petra Ristovskog upravo je završeno što je bio povod za susret sa medijima danas u Mts Dvorani.

Na konferenciji o seriji prema istinitim događajima govorili su reditelj Petar Ristovski, generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić, scenarista serije Vladimir Ćosić, glumac i izvršni producent Zillion Filma - Lazar Ristovski, kao i glumci - Minja Peković, Boža Marjanović, Tamara Šustić, Jovan Belobrković, Miloš Ðorđević, Zoran Cvijanović.

Produkciju serije potpisuju kompanija “Telekom Srbija” i “Zillion Film”.

"Danas imam osećaj velikog uzbuđenja, zadovoljstva i sreće. Bila je teška, prelepa i zahtevna saradnja sa divnom ekipom mladih glumaca sa kojima smo uspešno završili ovaj projekat serije iz 12 epizoda", rekao je producent i glumac Lazar Ristovski.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

On je naglasio da danas filmska i televizijska industrija ne mogu da opstanu bez kompanije Tekekom Srbija, te da je njen generalni direktor Vladimir Lučić pokazao veliko razumevanje za kulturu, tako da sada cveta proizvodnja filmova i serija.

Ristovski je otkrio da je na seriji radilo više od 100 stalno zaposlenih saradnika, te da zahvaljujući Telekomu na hiljade ljudi uveliko ima posao u industriji za mali i veliki ekran.

"Svaka od 12 epizoda je rađena prema istinitom događaju. Angažovano je preko 150 glumaca, više od hiljadu statista. A najveću pomoć smo imali od MUP-a Srbije, oni su nam dostavili sve te slučajeve. Ako nije serija autentična, publika gubi interesovanje. Imali smo najmoderniju tehniku, naoružanje, vozila, logistiku od MUP-a", pohvalio je Ristovski pripadnike policije u saradnji na seriji.

Glumac je otkrio da igra otmicara sa post-ratnim sindromom, i u stvarnosti ta akcija spašavanja je trajala punih 70 sati, vrlo dramatično, kao jedan od najtežih slučajeva. I jedino se taj slučaj provlači u dve epizode, dok ostali zauzimaju po jednu epizodu.

Reditelj serije Petar Ristovski, nakon filma i TV serije "Bilo jednom u Srbiji" ponudiće publici svoj novi igrani proizvod, koju je definisao pre svega kao napetu "psihološku policijsku dramu" i naglasio je da ovo nije kriminalistička serija.

 

Tanjug/Miloš Milivojević

 

 

"Ne bih želeo da se etiketira serija kao krimić, jer ona u suštini nije to, već je drama, ali ima i žanrove horora, komedije, akcije, trilera. Imali smo 114 snimajućih dana na više od 160 objekata, tako da će montažna dinamika će biti snažna. Ovde imamo likove izuzetnih karaktera pregovarača i počinioca gde svaka epizoda donosi novi slučaj", otkrio je reditelj Petar Ristovski i naglasio da mu je ovo bio veći izazov nego ogroman projekat, njegov debi sa svojim ocem - film i serija “Kralj Petar Prvi” (2018).

U pitanju je priča o pregovaračima MUP-a koji se suočavaju sa veoma napetim i kompleksnim situacijama gde dominiraju opasni likovi i teroristi.

Glavne uloge tumače Minja Peković i Jovan Belobrković kao članovi stalne pregovaračke grupe, a u epizodnim ulogama su - Zoran Cvijanović, Nebojša Dugalić, Lazar i Danica Ristovski, Miloš Timotijević, Sergej Trifunović, Miloš Đorđević, Branislav Lečić, Dragan Boža Marjanović, Tamara Ćustić, i mnogi drugi.

Petar Ristovski je podvukao da se manje popularni glumci, pretežno iz pozorišta, nalaze u glavnim i većim rolama pregovarača, dok počinioce tunače poznatiji glumci.
Na tu temu se nadovezao Miloš Ðorđević i rekao da je potrebno da više gledamo nove glumce danas u serijama, a ne jedne te iste koji se samo smenjuju po tim projektima i praktično samo promene kostim.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"Ovo mi je najveća uloga do sada u dramskoj seriji, jer sam igrao uglavnom komedije, sitkome. Drago mi je da sam dobio angažman na kastingu, jer je on veoma važan, a ne da gledamo identične kolege na ekranima. Nisu svi daroviti glumci samo u Beogradu već i u celoj Srbiji. Tumačim u potpunosti drugačiji lik od sebe, a scenografi i kostimografi su nam jako pomogli, jer ima dosta teških scena sa puno krvi, ali sjajna ekipa nam je sve olakšala", rekao je komičar Miloš Ðorđević, poznat i po ozbiljnijoj ulozi u aktuelnoj krimi seriji "Klan" Bobana Skerlića.

Generalni direktor Telekoma, producent serije Vladimir Lučić, kao uvek, podsetio je medije da od 2018. godine ozbiljno ulažu u TV serije, od skoro i filmove, te da industrija domaće kinematigrafije ponovo znatno pokrene kao nekada u staroj Jugoslaviji.

On je iskazao želju da se Telekom još više širi i ulaže u budućnost novih projekata i istakao da im se serije putem online platformi emituju na pet kontinenata.

"Tako će i junaci serije " Tunel" biti prisutni u raznim zemljama koje će kupiti izbor iz našeg kataloga. Već smo radili seriju "Drim Tim" sa produkcijom "Zillion Film" i Lazarom Ristovskim i pokazali su visoki kvalitet i vrhunski profesionalizam. Nova serija predstavlja izuzetnu krimi dinamiku, psihologiju i triler, a biće emitovana na našem kanalu Superstar TV i na nekoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom", zaključio je Lučić.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Glumac Zoran Cvijanović je otkrio da igra bivšeg košakaša koga su pretukli, on pada u očaj na oči svoje porodice, oseća se posramljeno, i onda je došao očajan sa bombom u ruci, te ocenio da je serija puna napetih situacija, "pravi intenzitet neplaniranog i neproživljenog".

Glumica Minja Peković otkrila je da je želela ovu ulogu glavne pregovaračice još od prvog kastinga, koja ju je odmah kupila iznutra, a nije od rola o kojima misli da mora da igra da bi zaradila novac.

"MUP je bio sa nama sve vreme snimanja, a taj posao sam ranije doživljavala kao funkciju, policajac, lekar, vatrogasac, službenik", kaže glumica Narodnog pozorišta u Subotici, poznata po epizodnim ulogama u serijama "Tajkun" i "Močvara".

"Na ovaj način sam bolje upoznala sve njih kao ljude, a ne kao službenika i funkciju. Možda serija neće promeniti svet, ali može menjati svest", zaključila je Minja Peković.

Komentari (0)

Kultura