Aktuelno iz kulture

Četiri Egzitova festivala u trci za Evropske festivalske nagrade

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/11/2022

-

12:35

Četiri Egzitova festivala u trci za Evropske festivalske nagrade
Main stage - Copyright Marko Edge

veličina teksta

Aa Aa

Četiri festivala iz Egzitove porodice – Exit, Sea Star, Sea Dance i No Sleep, takmiče se za uticajne Evropske festivalske nagrade (EFA).

Na objavljenoj listi, ovogodišnje izdanje Exita takmiči se za titulu "Najboljeg velikog festivala", nagradu koju je novosadski festival već osvojio dva puta – 2013. i 2017. godine.

U trci za nagradu za "Najbolji festival srednje veličine" koji broji do 40.000 posetilaca dnevno, nalaze se Egzitovi događaji iz susednih zemalja, koji predstavljaju jedan od najboljih primera izvoza kreativnih industrija Srbije – crnogorski Sea Dance festival iz Budve, koji je ovo priznanje dobio za 2014. godinu i hrvatski Sea Star festival iz Umaga. Upravo završeni No Sleep festival, i dalje zvanični nosilac titule "Najboljeg novog evropskog festivala", po prvi put je u konkurenciji za "Najbolji festival u zatvorenom prostoru".

Glasanje za Evropske festivalske nagrade otvoreno je za sve i trajaće do 7. decembra, na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada, ili putem linka, izborom za EXIT u kategoriji "Best Major Festival", izborom Sea Dance ili Sea Star festivala u kategoriji "Best Medium-Sized Festival", i izborom No Sleep festivala u kategoriji "Best Indoor Festival".

Glasovi milionske publike širom sveta odlučiće o pobednicima, a njima će se pridružiti i glasovi žirija, koji čine vodeći eksperti u muzičkoj industriji. Pobednici će biti proglašeni 18. januara sledeće godine, na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura