Aktuelno iz kulture

Metalika novim singlom najavila album i turneju: Preispitivanje uverenja koja nosimo iz detinjstva

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2022

-

11:51

Metalika novim singlom najavila album i turneju: Preispitivanje uverenja koja nosimo iz detinjstva
Metallica - Copyright AP/Marco Ugarte

veličina teksta

Aa Aa

Hevi metal grupa Metalika najavila je novi album "72 Seasons" koji će biti dostupan 14. aprila 2023. godine. Nove pesme promovisaće na velikoj svetskoj turneji u 22 grada na svetu, šest godina nakon albuma "Hardwired…To Self Destruct".

"Završili smo snimanje u našem štabu i stiže vam naš 12. album. Prošlo je šest godina od 'Hardwired…To Self Destruct' i mislimo da je vreme za novu muziku. 12 pesama i preko 77 minuta", saopštila je Metalika.

Kao najavu novog albuma, kog je producirao Greg Fidelmen sa gitaristom i pevačem Džejmsom Hetfildom i bubnjarem Larsom Ulrihom, Metalika je objavila spot "Lux Aeterna".

Objašnjavajući naziv albuma, Hetfild je rekao da "prvih 18 godina naših života oblikuje naše istinske ili lažne sopstvenosti", dodavši da su nam koncept ličnog identiteta nametnuli roditelji.

"Mislim da je najzanimljiviji deo toga nastavljanje proučavanje tih osnovnih uverenja i kako ona utiču na naše sagledavanje sveta danas. Mnogo naših iskustava u odraslom dobu je oponašanje ili odgovor na iskustva detinjstva. Zarobljenici detinjstva ili oslobađanje od stega koje nosimo", objasnio je Hetfild.

Metalika je objavila i datume "M72" svetske turneje koja će idućeg proleća u Evropi obuhvatiti Amsterdam, Paris, Hamburg i Geteborg, a potom tokom 2024. Minhen, Helsinki, Kopenhagen, Varšavu i Madrid.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura