Aktuelno iz kulture

Preminula Kristin Mekvi, pevačica grupe "Fleetwood Mac"

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2022

-

10:53

Preminula Kristin Mekvi, pevačica grupe "Fleetwood Mac"
Preminula Kristin Mekvi, pevačica grupe "Fleetwood Mac" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kantautorka Kristin Mekvi iz grupe "Fleetwood Mac" preminula je u 80. godini života, potvrdili su članovi njene porodice.

Britanka koja je otpevala hitove kao što su "You Make Loving Fun", "Don't Stop" i "Little Lies", napisala je četiri pesme sa njihovog najprodavanijeg albuma "Rumours" iz 1977. i jednog od najuspešnijih svih vremena, koji je prodat u preko 40 miliona primeraka širom sveta.

Mnoge pesme sa tog albuma dokumentovale su njen razvod od supruga i basiste grupe Džona Mekvija, kao i odlazak članica Stivi Niks i Lindzi Bakingem iz grupe.

Mekvi je bila jedna od osam članova benda koji su postali deo Rokenrol dvorane slavnih 1998. godine, ali je nedugo potom napustila grupu.

Imala je i uspešnu solo karijeru, ali je 2017. objavila da se povlači iz javnog života i da je razvila agorafobiju. 

Nije objavljen uzrok njene smrti, ali je porodica objavila da je "preminula mirno u bolnici, nakon kraće bolesti".

 

 

"Nema reči da opišemo našu tugu zbog smrti Kristin Mekvi. Bila je jedinstvena, posebna i izvanredno talentovana. Bila je najbolji muzičar koji bi iko mogao da ima u bendu i najbolji prijatelj kojeg bi iko mogao da ima u životu. Imali smo sreće što smo imali život s njom. Svako od nas ponaosob i zajedno duboko je cenio Kristin i zahvalni smo na neverovatnim uspomenama koje imamo. Mnogo će nam nedostajati", napisali su članovi grupe Fleetwood Mac na svojim društvenim mrežama. 

Komentari (0)

Kultura