Aktuelno iz kulture

Udruženje filmskih umetnika Srbije dodelilo nagrade za doprinos domaćoj kinematografiji

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2022

-

17:12

Udruženje filmskih umetnika Srbije dodelilo nagrade za doprinos domaćoj kinematografiji
Udruženje filmskih umetnika Srbije dodelilo nagrade za doprinos domaćoj kinematografiji - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS) saopštilo je danas da je Nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji dodelilo rediteljima Slobodanu Šijanu, Veri Vlajić, Darku Bajiću i Miroslavu Jeliću.

Nagradu UFUS za filmsko stvaralaštvo u 2022. godini u kategoriji dugometražnog igranog filma dele kao reditelji Radivoje Andrić za “Leto kada sam naučila da letim” i Dušan Milić za “Mrak”, kaže se u saopštenju.

UFUS je povodom uručenja godišnjih priznanja na svečanosti sutra u podne u beogradskom "Aeroklubu" saopštio i da je Nagrada za filmsko stvaralaštvo u kategoriji dokumentarnog filma dodeljena Miodragu Miloševiću za snimateljski rad na filmu “Mali i veliki”.

Nagrada u kategoriji animiranog filma dodeljena je Jeleni Bešir za scenario i režiju filma “Stvaranje – prvi kosmos”, dok je Memorijalnu nagradu "Jovan Aćin“ u 2022. godini dobila je Marta Popivoda za režiju filma “Pejzaži otpora”.

U Komisija za nagrade su snimatelj Radoslav Vladić, scenograf Miljen Kreka Kljaković, reditelji Milan Knežević, Branislav Milošević i Miroslav Jelić, koji je bio izuzet u odlučivanju za Nagradu za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura