Aktuelno iz kulture

Ponovo se "šuška" o mogućnosti snimanja rimejka filmova o Hariju Poteru

Komentari

Autor: Euronews

30/12/2022

-

07:28

Ponovo se "šuška" o mogućnosti snimanja rimejka filmova o Hariju Poteru
Danijel Redklif, Ema Votson i Rupert Grint - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holivud nikad nije oklevao da maksimalno iskoristi popularne franšize snimajući nastavke i rimejkove. Sada je po svemu sudeći na red došao Hari Poter.

Euronews piše da već neko vreme kruže glasine da Vorner Bros. razmatra snimanje rimejka popularnog serijala filmova zasnovanog na knjigama Džoan K. Rouling i to sa sasvim novom glumačkom podelom.

I sam izvršni direktor tog studija Dejvid Zaslav sugerisao je ranije ove godine da bi želeo da nastavi dalje sa razvojem Hari Poter franšize.

Međutim, sada je i na Tviter nalogu poznatom po tome da među prvima objavljuje "procurele" informacije iz "kuhinje" Vorner Bros. objavljeno da je pomenuti projekat u pripremi za period od narednih tri do pet godina.

I mada bi ljubitelje Harija i njegove družine ovakva odluka studija verovatno razbesnela, to nije nikakvo iznenađenje. Rimejk franšize je neizbežan, ako imamo u vidu koliko je novca donela tokom proteklih godina.

Prema sajtu Statista, "Hari Poter" je od 1997. godine doneo 25 milijardi dolara profita - od čega 8,5 milijardi na blagajnama, računajući i "Zločine Grindelvalda", zatim 7,7 milijardi dolara od knjiga i još 9,3 milijarde od igračaka i prodaje DVD-a.

Pored toga, "Fantastične zveri" nisu uspele da oduševe širu publiku, pa je studiju očigledno potreban novi početak.

Ali da li to znači da je rimejk dobra ideja, naročito ako imamo u vidu da bi u legendarnim ulogama Harija, Hermione i Rona sada trebalo da se nađu potpuno nova, mlada lica?

Bez obzira na to šta publika misli da je najbolji odgovor na ovo pitanje, izvesno je da nijedna franšiza nije imuna na rimejkove.

Komentari (0)

Kultura