Aktuelno iz kulture

Nova pesma Majli Sajrus posvećena Lijamu Hemsvortu oborila rekord na platformi Spotifaj

Komentari

Autor: Variety

23/01/2023

-

17:00

Nova pesma Majli Sajrus posvećena Lijamu Hemsvortu oborila rekord na platformi Spotifaj
Nova pesma Majli Sajrus posvećena Lijamu Hemsvortu oborila rekord na platformi Spotifaj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nova pesma Majli Sajrus - "Flowers" - oborila je rekord na mreži Spotify po broju strimova u jednoj nedelji, piše Variety.

Ta platforma objavila je u petak da je "Flowers" od objavljivanja 12. januara, oborila rekord u brzini kojom je dostigla sto miliona slušanja. 

"Pesma je već imala izvanredan start nakon prvog dana i od tada su brojke samo rasle", rekla je za Variety Džejna Kofi, šefica odeljenja za partnerstva u kompaniji Spotify.

"Umesto da brojke od objavljivanja pesme padaju iz dana u dan, one su rasle. Majli se vraća sa svojim albumom 'Endles Summer Vacation' koji izlazi za nekoliko meseci i ovo je samo početak", zaključila je Kofi.

Rekord je ranije držala južnokorejska grupa BTS sa pesmom "Butter". 

Sada postoji mogućnost da će novi singl Majli Sajrus preuzeti i prvo mesto na Bilbordovoj Hot 100 listi, koje trenutno drži Tejlor Svift sa pesmom "Anti-Hero", a glavna konkurencija mu je "Kill Bill" kantautorke SZA. Ako se to dogodi, to će biti prva pesma Sajrus kojoj je to pošlo za rukom nakon čuvene "Wrecking Ball" pre deset godina.

"Flowers", pesma koju je prema pisanju američkih medija Majli posvetila bivšem mužu Lijamu Hemsvortu, naći će se na novom albumu kantautorke za "Columbia Records" koji će biti predstavljen 10. marta.

"Endless Summer Vacation" snimljen je u Los Anđelesu i kantautorka ga opisuje kao "ljubavno pismo" tom gradu.

Majli je naravno osmislila i prateći video spot za singl "Flowers", koji je po njenoj ideji režirao Džejkob Bikseman, dok je Stiven Galovej bio kreativni direktor.

Naslovna strana albuma po želji pevačice snimljena je bez vizuelnih efekata, a fotografkinja je Brajana Kapoci. Album će biti objavljen digitalno i fizički, a osim standardnog, u prodaji će se naći beli i crveni vinil.

Majli Sajrus, poznata od ranije kao Hana Montana u istoimenoj tinejdžerskoj Dizni seriji (2006-2011), stvara muziku sa raznim valerima žanrova, od popa, roka, pop roka, preko eksperimentalnih izraza do hip hopa i kantrija.

Diskografija joj beleži albume - "Meet Miley Cyrus" (2007), "Breakout" (2008), "Can't Be Tamed" (2010), "Bangerz" (2013), "Miley Cyrus & Her Dead Petz" (2015), "Younger Now" (2017) i "Plastic Hearts" (2020), kao i "Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert" (2008) – kao DVD.

Komentari (0)

Kultura