Aktuelno iz kulture

Udruženje scenarista Amerike objavilo nominacije: "Sve u isto vreme" ponovo među favoritima

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2023

-

13:40

Udruženje scenarista Amerike objavilo nominacije: "Sve u isto vreme" ponovo među favoritima
Udruženje scenarista Amerike objavilo nominacije: "Sve u isto vreme" ponovo među favoritima - Copyright MCF MegaComFilm/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Među nominovanim za Nagradu Udruženja scenarista Amerike (Writers Guild of America) našli su se naslovi koji su i u trci za Oskara - "Sve u isto vreme", "Fabelmanovi", "Tar", "Nož u leđa: Stakleni luk", "Žene pričaju" i "Top gan: Maverik".

Udruženje scenarista Amerike saopštilo je da će se za njihovu nagradu za najbolji originalni scenario takmičiti "Sve u isto vreme" koji su napisali Danijel Kvan i Danijel Šajnert, “Fabelmanovi”  Stivena Spilberga i Tonija Kušnera i "Tar" Toda Filda.

U konkurenciji su i "Meni" koji su napisali Set Rajs i Vil Trejsi i "Jok" Džordana Pila, a nagrade će biti dodeljene 5. marta na svečanosti Udruženja scenarista Amerike.

Za najbolji prilagođeni scenario takmiče se "Crni panter: Vakanda zauvek" Rajana Kuglera i Džoa Roberta Kola, "Nož u leđa: Stakleni luk" Rajana Džonsona, "Ona kaže" Rebeke Lenkievic, “Top Gan: Maverik” Erena Krugera i Erika Varena Singera i Kristofera Mekvorija i "Žene govore" Sare Poli.

U brojnim televizijskim kategorijama za najbolji scenario dramske serije nominovani su "Andor", "Bolje pozovi Sola", "Kruna", "Odvajanje" i "Žuti prsluci", dok su kao komedije u trci "Abbott Elementary", "Beri", "Medved", "Hacks" i "Samo ubistva u zgradi".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura