Aktuelno iz kulture

"Ujedinjeni u muzici": Predstavljen slogan i plakat ovogodišnje Evrovizije

Komentari

Autor: BBC

31/01/2023

-

10:03

"Ujedinjeni u muzici": Predstavljen slogan i plakat ovogodišnje Evrovizije
Tvorchi - Copyright Tanjug AP/Roman Kykylan

veličina teksta

Aa Aa

Slogan ovogodišnje Evrovizije koja će se održati u Liverpulu je "Ujedinjeni u muzici", što oslikava i plakat najvećeg muzičkog događaja sa srcima koja zajedno kucaju.

BBC je saopštio da moto "reflektuje samo poreklo takmičenja", koje je u začetku bilo eksperiment s ciljem da približi stanovnike Evrope jedne drugima.

"Naše rešenje je nadahnuto istraživanjem koje pokazuje da kada iskušavaju muziku uživo ljudska srca se usklađuju da kucaju u ritmu. Taj uvid nas je doveo do kreativnog koncepta sa 160 millona srca koje kucaju kao jedno, što je ideja koja hvata opšti duh Evrovizije", naveli su iz Superjunjona.

Plakat

Evrovizijski plakat

Iako je na prošlogodišnjoj Evroviziji trijumfovala ukrajinska grupa Kalush Orchestra, ovog puta domaćin je Britanija, zbog nemogućnosti Ukrajine da osigura bezbednost učesnika i gostiju usled rata koji se vodi u toj zemlji.

Ceremonija predaje titule domaćina zvanično će se održati večeras u Dvorani Svetog Đorđa u Liverpulu kada će biti objavljen i redosled takmičenja zemalja u polufinalnim večerima.

Evrovizija će se održati od 9. do 13. maja, a u skladu sa pravilima takmičenja, Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija kao i prošlogodišnja pobednička zemlja Ukrajina automatski se plasiraju u finale.

Ukrajinu ove godine predstavlja sastav Tvorchi, a predstavnici Srbije biće odabrani na nacionalnom takmičenju "Pesma za Evroviziju" koje će se održati 1, 2. i 4. marta.

Listu svih kandidata i nazive njihovih pesama možete pronaći u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura