Aktuelno iz kulture

Ruska zvezda Monetočka stiže u Beograd: Uzbudljiv koncertni vikend u prestonici

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2023

-

16:29

Ruska zvezda Monetočka stiže u Beograd: Uzbudljiv koncertni vikend u prestonici
Ruska zvezda Monetočka stiže u Beograd: Uzbudljiv koncertni vikend u prestonici - Copyright Printscreen YouTube/Монеточка

veličina teksta

Aa Aa

Nakon spektakla "Lords of the Sound - Muzika Hansa Cimera" u MTS Dvorani, održanog početkom sedmice, očekuje nas još nekoliko koncerta.

Inostrana koncertna produkcija "Сonnected Agency" posle uspeha sa gostovanjem ruskog benda "Shortparis" u Novi Sad i Beograd, sinoć je dovela takodje ruski sastav "Oligarkh" iz Sankt Peterburga u Kulturni centar Grad, u Savamali, kod Beograda na vodi.

Ista agencija sutra organizuje Monetočku - rusku pop senzaciju, koja će nastupiti sa svojim popularnim hitovima i novim pesmama u sali "Amerikana" Doma omladine Beograda.

Monetočka je postala popularna kada je objavila svoje poznate ironične pesme na društvenim mrežama i u njima koristi nežan glas sa visokim tonovima da govori o akutnim problemima u ruskom društvu.

Nakon što je njena muzika postala zabranjena u Rusiji, Liza Monetočka je krenula na dobrotvornu turneju "Voices of Peace".

U decembru 2022. pevačica je objavila animirani spot "Gori" koji pripoveda o destruktivnoj moći propagande. 

Do sada, Monetočka je objavila dva albuma, dva EP-ja, i mnogo drugih pesama i singlova, a trenutno radi na novom albumu.

Grupe "Lipov Loud" i "Nije za nju" u petak održaće koincerte u beogradskom Jugošpedu od 21.00h.

Beogradski bend "Lipov Loud" osnovan je 2018. godine u mesnoj zajednici "Lipov lad" i čine ga Branislav Glumac - solo gitara i vokal, Đorđe Đolović na ritam gitari, Rade Šević na basu i glasu i Goran Kostić - bubnjevi.

Bend je sa autorskim materijalom nastupao širom Srbije na mnogim festivalima i koncertima, a i nedavno je objavio za izdavačku kuću "Long Play" svoj prvi EP - "Ne pristajem".

Njihovu muziku karakteriše zvuk garažnog roka, miris asfalta i snažni, emotivni tekstovi, kažu članovi samog benda.

Nakon njih nastupa vokalno-instrumentalni sastav - VIS "Nije za nju" koga su osnovali veterani što su svirali krajem 80-tih i početkom 90-tih godina.

Ipak, svoj rad nastavili su tek 2017. godine kroz oživljavanje starih i stvaranje novih pesama.
Muzika im pripada pop/rock žanru koji prožima prepoznatljiva nota 80-tih, uz naglašenu rif gitaru, oštru ritam sekciju i pesme različitog karaktera.

FEST/Promo

 

Članovi benda su Branimir Knežević Brana - glavni vokal, Slobodan Bogdanović Toza - bas, Dušan Janićijević Duca - gitara, Aleksandar Šošević Šole - klavijature, Aleksandar Jović - klavijature 2, Goran Ljuboja Trut – bubanj (poznat iz bendova “E-Play” i “Babe”), Jovana Kovačević - prateći vokal.

Posle više od decenije diskografske pauze, alternativni rok bend "Samostalni referenti" objavio je novi album "Nikad sam…Uvek sasvim sam!" koji će promovisati u subotu, 4. februara beogradskom u klubu Zappa Baza. 

Kako su otkrili članovi benda, novi album su snimali punih pet godina. Publika će na koncertu imati priliku da čuje nove pesme sledeću deceniju, kao i već proverene himne – hitove ovog benda.

"Samostalni referenti" su prvi beogradski ska bend koji su veoma koncertno aktivni već tri decenije koliko postoje i svoju snažnu energiju nesebično šire po binama duž čitavog regiona.

Komentari (0)

Kultura