Aktuelno iz kulture

Metarmofozis, KKN i Stefan Đoković među novim kreativnim ambasadorima platforme Srbija stvara

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2023

-

11:46

Metarmofozis, KKN i Stefan Đoković među novim kreativnim ambasadorima platforme Srbija stvara
Metarmofozis, KKN i Stefan Đoković među novim kreativnim ambasadorima platforme Srbija stvara - Copyright Printscreen YouTube/ Srbija stvara /Serbia Creates

veličina teksta

Aa Aa

Nacionalna platforma Srbija stvara nastavlja da širi krug kreativnih ambasadora i programu platforme su se početkom godine pridružili Mina Konaković Luković, matematičarka i docent na Masačusetskom institutu za tehnologiju, dirigent i muzički pedagog Čedomir Popadić, Ansambl Metarmofozis, Mateja Ristić, multimedijalni umetnik, legende rok muzičke scene grupa Kanda, Kodža i Nebojša, Stefan Đoković pijanista, tenor i modni dizajner i Ksenija Komljenović perkusionista, pedagog i kompozitor, saopštili su iz platforme Srbije stvara.

Platformi "Srbija stvara" pridružili novi ambasadori koji će svojom izuzetnošću u oblasti u kojoj stvaraju doprineti da Srbija bude prepoznata kao brend kreativnih i talentovanih uspešnih ljudi koji svojim uspesima na najbolji način promovišu našu zemlju u svetu. 

Novi ambasadori priključili su se dugogodišnjim kreativnim ambasadorima platforme - među kojima su i istaknute ličnosti poput: Stefana Milenkovića, Slobodana Trkulje, Gordane Vunjak Novaković, Vlatka Vedrala, Lene Kovačević, Miloša Bikovića, Ivane Vasić English, Ašhen Ataljanc, Uroša Petrovića, Branka Lukića, Jelene Gavrilović, Milana Marića ali i kompanija poput "Nordeusa", "3Lateral" "Strawberry Energy" - koji svojim idejama, znanjem i talentom godinama unazad nesebično pomažu timu nacionalne platforme Srbija stvara u strateškom pozicioniranju i razvoju sektora kreativnih industrija u Srbiji.

"Jako smo srećni što se broj naših kreativnih ambasadora uvećava kao i da smo prepoznati kao platforma koja okuplja kreativne i uspešne stvaraoce. Podrška i kontinuirana saradnja sa profesionalcima iz oblasti kreativnih industrija, koju mi kao platforma Srbija stvara pružamo proteklih pet godina, pokazao se kao pravi put i nešto što kreativcima mnogo znači. Sektor kreativnih industrija, već sada jedna od najbrže rastućih grana privrede u Srbiji. Najnovija analiza Ekonomskog fakulteta u Beogradu pokazuje da kreativne industrije doprinose BDP-u Srbije sa čak 6,8 odsto. U odnosu na 2016. godinu rast izvoza kreativnih industrija iznosi 81 odsto", ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam koja predvodi tim nacionalne platforme Srbija stvara.

Platforma Srbija stvara kroz nacionalni brend moderne Srbije udružuje i okuplja međunarodno prepoznate, talentovane i izuzetne pojedince, kao kreativne ambasadore koji inspirišu svojim idejama i dostignućima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura