Aktuelno iz kulture

"Bogovi repa" stižu na Exit Festival: Wu-Tang Clan na glavnoj bini Petrovaradinske tvrđave obeležava pola veka hip-hopa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2023

-

09:59

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Jedna od najvećih rep grupa svih vremena Wu-Tang Clan predvodiće veliku proslavu 50 godina hip-hopa na Exit festivalu, koji se ove godine održava od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

"Bogovi repa" kako je poznat ovaj sastav, slavi tri decenije postojanja na glavnoj bini i to u nedelju, poslednjeg dana najvećeg regionalnog muzičkog festivala.

"Mislim da je ovo objava koja je napravila možda i najveću pometnju, a ima i razloga za to", kaže za Euronews Srbija Milica Dragomirović, predstavnica Exit Festivala za odnose s javnošću, podsećajući da ove godine festival otvara nastup sastava Prodigy.

"Prodigy kao i Wu-Tang dolaze da nauče neke nove generacije nečemu što su možda propustili. S jedne strane Wu-Tang za one klince koji odrastaju sada uz hip-hop, rep, trep i sve podžanrove, ovo je verovatno ultimativna prilika da vide bukvalno bogove repa na našim prostorima. S druge strane, za sve one kojima su možda promakli Prodigy zbog razlike u godinama, a koji su slušali Pendulum, Linkin Park i sve narašteje koji su izašli iz Prodigy-ja, ovo je sjajna prilika da vide kako je sve počelo", ističe Dragomirović.

Na Egzitu će biti obeleženi još neki jubileji.

"Dimitri Vegas ove godine slavi 20 godina karijere na Exitu, a pored svih njih, slavimo 30 godina Black Out-a koji stiže sa svojim showcase-om na Egzit. Kod nas se stalno nešto slavi i neka tako i bude", kaže sagovornica Euronews Srbija.

EXIT Promo

 

Na glavnoj bini biće zastupljeni svi žanrovi - od drum'n'bass do elektro-panka. Skrillex, najnagrađivaniji elektronski izvođač kada je reč o Gremijima stiže na Egzit i to ne prvi put.

"Prošlog puta kada je dolazio otkazao je sve obaveze koje je imao, kako bi ostao tokom celog trajanja festivala kao posetilac, tako da je Skrillex na glavnoj bini pokazao šta zna, a u masi šta inače sluša i sada se vraća za još jedan spektakl", podseća Dragomirović.

Stiže i najjača regionalna hip-hop podrška izvođača iz više generacija, među kojima su Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Bolesna Braća, Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Fox & Surreal, Hiljson Mandela, Z++, 30zona, Crni Cerak & Lacku, Grše, Micka Lifa, Bore Balboa i niz drugih.

"Ove godine je tu i jaka ženska postavka koju predvodi Mimi Merzedes, kao i Maša Ravel, koja ne dolazi prvi put, ali je do sada dolazila kao Muha", ukazuje predstavnica Egzita.

Trenutno je potvrđeno samo pet izvođača koji će nastupati na Dance areni, a među njima su Indira Paganotto, Vintage Culture, Human Rias i Keinemusic, što znači da sledeće objave će zanimati najviše one koji vole da dočekuju jutra na ovoj bini.

Festivalske ulaznice za Exit 2023 dostupne su po promotivnim cenama od 6.990 dinara, a mogu se kupiti putem festivalskog sajta, na Gigs Tix prodajnim mestima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura