Aktuelno iz kulture

Udruženje Krokodil i osam izdavačkih kuća doniraju knjige za narod Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2023

-

15:38

Udruženje Krokodil i osam izdavačkih kuća doniraju knjige za narod Ukrajine
Knjige - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grupa od osam domaćih izdavačkih kuća i Udruženje "Krokodil" zajedničkim snagama pokrenuli su inicijativu nabavke knjiga na ukrajinskom jeziku koje su namenjene rastućoj ukrajinskoj zajednici u našoj zemlji, saopštilo je to udruženje iz Beograda.

Izdavači koji učestvuju u ovoj plemenitoj inicijativi su: "Blum", "Booka", "Finesa", "Geopoetika", "Heliks", "Štrik", "Treći trg" i “Urban Reads".

Namera inicijative jeste da se ljudima, koji su izbegli od ratnih razaranja, omogući da se u izbeglištvu makar donekle osećaju kao kod kuće i da, uprkos svim okolnostima, mogu i u rasejanju da vode normalan život, nalik onom koji su ostavili iza sebe, naveli su idejni tvorci ove akcije.

Oko 400 knjiga za decu i odrasle biće otkupljeno od distributivnog centra koji je formiran u Kijevu tokom rata, upravo za potrebe rastuće ukrajinske dijaspore.

Početkom marta ovaj kontingent knjiga biće dopremljen u Srbiju u okviru humanitarne akcije i putovanja delegacije "Krokodila" u Ukrajinu.

Knjige će biti donirane i smeštene u biblioteci humanitarnog udruženja "Čini dobro", koje se aktivno bavi podrškom i pružanju pomoći Ukrajincima u Srbiji, te će tako biti stavljene na raspolaganje budućim korisnicima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura