Aktuelno iz kulture

Uzbudljiva jesen na Superstaru: Stižu "Ubice 5" i "Pevačica", Lučić najavio nastavak "Državnog službenika", "Bunar" i "Baš Čelik"

Komentari

Autor: Sonja Šulović

07/07/2021

-

14:45

Uzbudljiva jesen na Superstaru: Stižu "Ubice 5" i "Pevačica", Lučić najavio nastavak "Državnog službenika", "Bunar" i "Baš Čelik"
Predrag Gaga Antonijević i Vladimir Lučić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

"Telekom Srbija" i produkcijske kuće "Dandelion Productions" i "Film Danas" najavili su danas na konferenciji za medije nove projekte i nastavak snimanja hit serija, ali i premijere koje će na jesen obradovati gledaoce Superstar TV.

Publika će uživati u petoj sezoni popularne serije "Ubice mog oca", i dugoočekivana serija "Pevačica" kreće sa emitovanjem u septembru, dok je snimanje treće sezone kriminalističkog trilera "Državni službenik" zakazano za kraj jula.

Lučić: Superstar postao sinonim za najprestižniji domaći serijski program

Vladimir Lučić, generalni direktor "Telekoma Srbija", rekao je da je Superstar TV u proteklih nekoliko godina osvojio poverenje gledalaca i postao sinonim za najprestižniji domaći serijski program.

"Telekom Srbija uspeo je da produkcijom svetskog kvaliteta, a u saradnji sa partnerima, povrati popularnost domaćih serija i ispuni očekivanja ljubitelja različitih žanrova. Od samog početka, želeli smo da stvorimo prepoznatljivu srpsku produkciju zabavnog programa koja može da stane na crtu najvećim svetskim kućama, a sada sa ponosom mogu reći da smo u toj želji i uspeli. Telekom Srbija nastaviće da pomera granice kvalitetnog televizijskog programa, kao i da pruža priliku talentovanim ljudima i kreativnim idejama da pronađu svoje mesto na malim ekranima", izjavio je Lučić.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Lučić: "Telekom Srbija" uspeo je da produkcijom svetskog kvaliteta, a u saradnji sa partnerima, povrati popularnost domaćih serija

Pored toga, najavljeno je i snimanje nove serije "Bunar", u kojoj Igor Đorđević tumači lik profesora filozofije Radomira koji se nakon seksualne afere sa svojom učenicom seli u jedno selo u Šumadiji, gde mu društvo pravi sestra koju glumi Nataša Ninković.

Igor Đorđević debituje kao scenarista

Đorđević je i autor scenarija za pomenutu seriju, koju žanrovski opisuje kao krimi-dramu, psihološku sa elementima tragikomedije mentaliteta.

"Jako sam uzbuđen, jer je to ipak nešto što prvi put radim i nisam bio siguran da li ja to umem, ali se ispostavilo da je to dobro, tako da su mi korona i pauza tokom pandemije dale prostor da se pozabavim time. Stalno sam koketirao s tom idejom da ja znam da pišem, ali nemam vremena. Onda kad je proglašena pandemija, priroda je rekla: `Evo, imaš vremena`", naveo je naš proslavljeni glumac, otkrivajući da je seriju pisao van Beograda, boraveći na dedovini, na zemlji i kraj bunara koji su ga i inspirisali za priču.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Igor Đorđević u društvu Branke Katić i Aleksandre Kovač

Kasting je u toku i, prema rečima Đorđevića, ekipa se trudi da organizuje i skupi najbolju podelu, jer "bez dobre podele, ni tekst neće imati snagu". Đorđević dodaje i to da je pisao seriju onakvu kakvu bi on voleo da gleda, a na pitanje zašto se odlučio baš za seriju, odgovara rečima:

"Zato što sam uvek smatrao da serija daje mnogo više prostora od filma i uvek sam se pitao kako bi Čehov ili Šekspir ili drugi veliki pisci pisali da žive u doba serija. Kako bi izgledalo, recimo, deset epizoda "Višnjika". Čehov je, naravno, moja velika inspiracija i krenuo sam, eto, da pišem dramu, ni sam nisam znao gde sam krenuo, ali uz pomoć Gage Antonijevića i Nataše Drakulić, koji su mi stvarno mnogo pomogli, eto izašao sam na deset epizoda nove serije".

"Baš Čelik" kao prvi pravi srpski blokbaster

Uz seriju "Bunar", radi se i na razvoju nove serije "Baš Čelik" za koju producenti veruju da će biti prvi pravi srpski blokbaster.

Prema rečima producenta i reditelja Predraga Gage Antonijevića, saradnja sa kompanijom "Telekom Srbija" prevažišla sva očekivanja, te da su brojni novi projekti logičan potez za obe strane.

"Uvek se trudimo da ono što izađe iz naših kuća bude na najvišem nivou, a posebno bih istakao rad na seriji `Baš Čelik`, koja predstavlja nešto što do sada nije rađeno u našoj zemlji. Raduje nas što ćemo, zahvaljujući saradnji sa `Telekomom`, na male ekrane doneti priču koju smo svi kao mali čitali i voleli. Produkcijski i scenaristički, ovaj projekat biće zaista kompetitivan na svetskom nivou - prvi pravi srpski blokbaster", kazao je Antonijević.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Antonijević: Uvek se trudimo da ono što izađe iz naših kuća bude na najvišem nivou

Antonijević ističe da su vrlo zadovoljni petom sezonom "Ubica" i da na tome zahvaljuju najviše scenaristkinji Nataši Drakulić, te da će "Pevačica", takođe, doneti neke nove momente koji do sada nisu bili prisutni na malim ekranima.

Producent Maksa Ćatović podsetio se početka saradnje sa "Telekomom", i to na seriji "Državni službenik" koja je bila vrlo uspešna.

"Kao neko ko je u ovom poslu više od 35 godina moram da naglasim da se nikada više nije radilo. Cela naša branša, i glumci, i reditelji, i filmski radnici doživljavaju svoje magično doba, pre svega zahvaljujući `Telekomu` koji svakako prednjači po broju novih naslova", istakao je Ćatović, otkrivajući tek toliko da su u planu i neki novi projekti o kojima će se tek govoriti.

Predstavljanju novih projekata i premijera koje gledaoce očekuju na jesen, danas su prisustvovali i Branka Katić, Jelena Grujičić, Marko Vasiljević i Milica Pavlović, koji i igraju u navedenim serijama.

Superstar TV, jedan od deset najgledanijih televizijskih kanala u Srbiji, mogu pratiti korisnici iris TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT TV, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko MTEL Global.

Euronews Srbija je u vlasništvu Arena channels grupe koja je deo Telekoma Srbija.

Komentari (0)

Kultura