Aktuelno iz kulture

Miloš Biković: Serija "Južni vetar" liči na život u kondenzovanom obliku, zato je i zanimljiva

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2023

-

14:24

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Miloš Biković ponovo se vratio na male ekrane u drugoj sezoni serije "Južni vetar - Na granici".

Biković je rekao da je imao nekoliko blagoslova kada je njegova karijera u pitanju, a jedan od njih su filmovi i serija "Južni vetar".

"To je projekat koji stvarno ima jedan nivo. Svaki put se trudimo da ga pomerimo da bude sve bolje i bolje, a meni pruža, i svima koji ga radimo, zadovoljstvo, jer je zaista dobro napisan, osmišljen i u dobrim je rukama", rekao je Biković za Tanjug Reflektor.

Prema njegovim rečima, rad na "Južnom vetru" zna biti kao prolazak "kroz sve faze kvalitetnog razvoda, braka, krize srednjih godina, ali na kraju se okrenete, pogledate projekat i kažete - vredelo je".

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

 

Govoreći o svoj ulozi Maraša, Biković je rekao da kada jednom ovlada likom, traži da mu nađe neke nijanse i neku zonu koja nije bezbedna, a posebna vrsta izazova je rad na junaku koji mu nije sličan ili koji vodi kroz priču.

Biković je dodao da Maraš vodi, dok je Baća, kog igra Miodrag Radonjić, kontrapunkt ili "comic relief", a takve različite funkcije u okviru filma su najbolje kada rade u tandemu.

Glumac je istakao da gledaoce privlači "Južnom vetru" odličan scenario, dobra režija i gluma, kao i rad cele ekipe, kostimografa, šminkera i kaskadera, ali je na kraju najbitnije "to što je iskren projekat". 

Prema njegovim rečima, u fokusu "Južnog vetra" su porodični odnosi stavljeni u dinamičnu sredinu sveta kriminala, što stvara dramu i tenziju, a smisao za humor to sve začini.

"Priču o ljudskoj prirodi, mraku koji postoji u čoveku, sve ova serija sadrži i liči na život u kondenzovanom obliku i zato je zanimljivo", naveo je Biković.

Upitan kako očekuje da će u budućnosti ocenjivati "Južni vetar", Biković je rekao da će gledati kao na "jedan od važnih koraka i etapa u životu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura