Aktuelno iz kulture

Otvorena izložba "Post Concrete" Pjera Švarcenbaha u beogradskoj ARTE Galeriji

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2023

-

23:57

Otvorena izložba "Post Concrete" Pjera Švarcenbaha u beogradskoj ARTE Galeriji
Otvorena izložba "Post Concrete" Pjera Švarcenbaha u beogradskoj ARTE Galeriji - Copyright ARTE Galerija/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Izložba "Post Concrete" istaknutog švajcarskog umetnika Pjera Švarcenbaha otvorena je večeras u izlagačkom prostoru ARTE Galerije u Beogradu i trajaće do 6. aprila.

Nova izložba predstavlja veoma važan kulturni događaj za autore, ljubitelje umetnosti i širu javnost zainteresovanu za švajcarske i međunarodne tendencije savremene umetnosti, ocenila je direkcija ovog galerijskog doma. 

Autor iz Švajcarske se u svojim delima izražava kroz različite umetničke medije kao što su dizajn, slikarstvo, skulptura, eksperimentisanje u novim disciplinama još tokom 90-ih godina.

Njegovo znanje i iskustvo obezbedili su mu vrlo značajno mesto na savremenoj umetničkoj sceni. 

Među velikim brojem samostalnih i grupnih izložbi, posebno se izdvaja postavka u liniji Kazimira Maljeviča, kustosa Arine Kovner u „Kulturnom ateljeu“ Fondacije Arina Kovner u Cirihu. 

Slike Pjera Švarcenbaha su izlagane među odabranim delima umetnika kao što su Sol Levit, Robert Mangold, Janis Kunelis, Igor Makarevič i Robert Rajman. 

Švarcenbah nikada ranije nije izlagao svoje radove u Srbiji i regionu, tako da iz ARTE Galerije kažu da su veoma privilegovani što je baš njima poverio svoj bogat umetnički opus kako bi ga prezentovali domaćoj publici. 

Izložbu i katalog izložbe realizuje galerija "Thalberg Arte" u saradnji sa švajcarskim kulturnim fondom – Srbija.
 

Komentari (0)

Kultura