Aktuelno iz kulture

Hoće li najuspešnija adaptacija video igre to uspeti da ostane: Šta nas očekuje u drugoj sezoni serije "The Last of Us"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Collider

20/03/2023

-

21:30

Hoće li najuspešnija adaptacija video igre to uspeti da ostane: Šta nas očekuje u drugoj sezoni serije "The Last of Us"
Tanjug/AP/HBO - Copyright Tanjug/AP/HBO

veličina teksta

Aa Aa

Nakon jednoglasnih pohvala kritičara i publike na račun verne televizijske adaptacije video igre "The Last of Us", prva sezona sada je i zvanično završena, a već je najavljen i nastavak. 

Smeštena u postapokaliptičnoj Americi, ova franšiza Soni Plejstejšna prati likove Džoel i Eli u njihovom pokušaju da prežive u svetu prepunom ljudi zaraženih gljivicom kordiceps, koja od njih pravi zombije.

Uz sve hvalospeve na račun serije, nazvane "najboljom adaptacijom igre svih vremena", bilo bi očekivano da njeni tvorci Kreg Mazin i Nil Drukman nastave "u istom ritmu" i u drugoj sezoni "preslikaju" nastavak igre koji je objavljen 2020. godine. Međutim, oni koji su je igrali dobro znaju da to nije tako lagan zadatak.

Vremenski skokovi

Jedna od prvih prepreka s kojima moraju da se suoče je ta da se u igri dešavanja u drugom delu odvijaju pet godina nakon događaja s kraja prve sezone.

Tanjug/AP/HBO

 

U igri, Džoel i Eli žive relativno mirnim životom u Džeksonvilu, dok njihovu svakodnevicu ne prekine novi haos i ne natera ih na novo putovanje po Americi prepunoj zaraženih i opasnih bandi.

Srećom, premošćavanje petogodišnjeg razmaka neće biti preveliki zalogaj za produkciju, budući da su već odlučili da će Bela Remzi nastaviti da igra Eli  i da će glavnim protagonistima tragove godina dodavati uz pomoć šminke. Međutim, mnogo veći problem je to što su nasilne scene u nastavku mnogo brutalnije, nego što obično imamo priliku da vidimo u serijama, a HBO verovatno neće moći da ih prikazuje u potpunosti verno.

Vredi napomenuti da se u igri u jednom trenutku priča udaljava od glavnih protagonista i počinje da prati sudbinu glavnog zlikovca, što bi moglo da bude vrlo zahtevno za uklapanje unutar jedne sezone. 

Neizvestan kraj

Osim toga, drugi deo igre nema zaokružen kraj, zbog čega mnogi ljubitelji franšize veruju da je možda u pripremi i treći deo. Potvrde o tome i dalje nema, ali iz "Naughty Dog" studija poručuju da rade na multiplejer igri smeštenoj u istom svetu, ali u kojoj nema poznatih protagonista. Poznato je da je studiju bilo potrebno četiri godine da završi rad na nastavku igre, tako da nema garancija da će Mazin i Drukman imati gotovo rešenje za završnicu serije.

Prinskrin/Youtube/HBO Max

 

Osim toga, uveliko se spekuliše da će drugi deo igre verovatno morati da bude podeljen na dve sezone serije, jer su male šanse da sva dešavanja mogu da se smeste u jednu.

Inače, Bela Remzi je u nedavnom intervju izjavila da će publika koja čeka drugu sezonu morati da se naoruža strpljenjem.

"Mislim da će snimanje druge sezone početi krajem ove ili početkom sledeće, tako da će početi da se prikazuje krajem 2024. ili početkom 2025", rekla je mlada glumica.

Komentari (0)

Kultura