Aktuelno iz kulture

Multimedijalni spektakl u Čačku: Otvorena prva Nacionalna prestonica kulture

Komentari

Autor: Tanjug

21/03/2023

-

22:12

Multimedijalni spektakl u Čačku: Otvorena prva Nacionalna prestonica kulture
Multimedijalni spektakl u Čačku: Otvorena prva Nacionalna prestonica kulture - Copyright Tanjug/Ministarstvo kulture/Dario Konstantinović

veličina teksta

Aa Aa

Na četiri bine postavljene na Gradskom trgu u centru Čačka, uz 350 kvadratnih metara led ekrana i 310 rasvetnih uređaja tačno u 20 časova počeo je nastup više od 100 umetnika, pevača, muzičara, glumaca i igrača, čime je zvanično otvorena prva Nacionalna prestonica kulture, pod sloganom "Čačanska rodna". 

Tanjug/Ministarstvo kulture/Dario Konstantinović

 

Sam slogan asocira na najpoznatiju sortu šljive proizvedenu u nadaleko čuvenom Institutu za voćarstvo iz Čačka.

Tanjug/Ministarstvo kulture/Dario Konstantinović

 

Pred nekoliko hiljada okupljenih gledalaca nastupili su Braća Teofilovići, Bilja Krstić, Čegi i Braća bluz bend, Kralj Čačka, Vanja Milačić, Una Djelošević, Vladimir Jocović, Bojan Krivokapić, KUD "Dule Milosavljević Žele”.

Od danas pa do kraja 2023. godine u samom Čačku, ali i njegovoj okolini, biće organizovano 90 programa, 365 različitih dogadjaja, izložbi, filmskih projekcija, pozorišnih predstava, književnih večeri. 

Tanjug/Ministarstvo kulture/Dario Konstantinović

 

U ceo proces biće uključeno 4.730 učesnika od kojih je 561 iz inostranstva.

Već u sredu, 22. marta, na istom mestu na kome se odigralo spektakularno otvaranje, nastupiće Riblja Čorba, čiji je frontmen, Bora Đorđević, rođeni Čačanin, ali i počasni građanin svog. rodnog grada. 

Za naredni period najavljeni su brojni sadržaji, pa će tako u Čačku nastupiti Van Gog, Aerodrom, Bombaj Štampa, a u septembru i Zdravko Čolić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura