Aktuelno iz kulture

Aleksandar Đurica: Za trajanje u glumačkom poslu, treba da verujete u sebe, radite na sebi i budete s obe noge na zemlji

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2023

-

11:53

Aleksandar Đurica: Za trajanje u glumačkom poslu, treba da verujete u sebe, radite na sebi i budete s obe noge na zemlji
Aleksandar Đurica - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Glumca Aleksandra Đuricu poslednjih nedelja možemo videti u predstavi "Nije čovek ko ne umre" i filmu "Usekovanje".

U komediji Zvezdara teatra iz 1984. godine koja se naslanja na Semjuela Beketa, Ežena Joneska i ranog Acu Popovića, Đurica igra Refika Selmana.

Predstava u režiji reditelja Gorčina Stojanovića govori o bolesti, odnosima, životu, prolaznosti i gde smo kao jedinke.

"Stojanović je birao podelu. Želeo je da stvar podeli sa ljudima koji su bliski, sa kojima je radio i prijatelji su među sobom. To je komad njegovog oca (Velimira) i posveta je ocu i majci", rekao je glumac za Tanjug Reflektor.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Đurica u predstavi "Nije čovek ko ne umre"

Đurica je dodao da u radu na predstavi u ekipi nije bilo nikakvog osećaja da rade težak posao i sve je išlo "kao pesma, kao voda".

Govoreći o filmu "Usekovanje" reditelja Siniše Cvijetića i scenariste Davida Jakovljevića, Đurica je rekao da nisu znali da snimaju drugačiji film.

"Nisam ga pogledao do premijere. Čekao sam da vidim u čemu igram. Čuo sam da je nesvakidašnji. Podsetio sam se gledajući film atmosfere u kojoj smo radili. Bilo je rizično pustiti se tim mladim ljudima u ruke, ali napravili su film koji sa malo novca drži pažnju", ocenio je Đurica.

Prema njegovim rečima, "Usekovanje" je "višeslojan film koji govori dosta o nama".

Upitan kako trajati u glumačkom poslu, Đurica je rekao da "nema posebnog recepta - treba jako verovati u sebe, raditi na sebi i biti sa obe noge na zemlji".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

"Evrovizija slavi antisemitizam, okultizam i satanizam": Švajcarski konzervativci ne žele titulu domaćina takmičenja