Aktuelno iz kulture

Premijerno prikazana predstava “Nije čovek ko ne umre” u Zvezdara teatru: Tragikomedija o bolnici kao domu

Komentari

Autor: Tanjug

08/03/2023

-

23:59

Premijerno prikazana predstava “Nije čovek ko ne umre” u Zvezdara teatru: Tragikomedija o bolnici kao domu
Premijerno prikazana predstava “Nije čovek ko ne umre” u Zvezdara teatru: Tragikomedija o bolnici kao domu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Premijera predstave “Nije čovek ko ne umre” prema drami Velimira Stojanovića, i u režiji Gorčina Stojanovića, izvedena je večeras na velikoj sceni “Danilo Bata Stojković” u Zvezdara teatru. 

Glumačku ekipu čine Vojin Ćetković, Bojan Žirović, Pavle Pekić, Aleksandar Đurica i Anđelika Simić.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ova drama nema klasičnu radnju, zaplet, razvoj, rasplet, ne postoji preokret ili iznenađenje, vrlo je svedeno, ilustracija pacijenata šećeraša koji se bore sa time i navikavaju se na bolnicu kao na novi dom. 

Predstava "Nije čovek ko ne umre", samim tim i taj pozorišni komad, kao tragikomedija, zapravo je više drama atmosfere, stanja, psihologije, a ne toliko priče ili aktivnosti. 

Na premijeri se okupilo mnoštvo ličnosti iz javnog života, pre svega dramskih umetnika, glumci Milutin Mima Karadžić, Lena Bogdanović, Gordan Kičić, Ivana Šćepanović, pozorišni reditelji Vida Ognjenović, Nebojša Bradić, Božidar Đurović, Snežana Udicki, Marko Manojlović, Darijan Mihajlović, dramaturzi Željko Hubač i Igor Bojović, filmska rediteljka Ana Maria Roši, TV lica Mira Adanja Polak, Marija Kilibarda, kao i predsednik SANU - lekar i akademik Vladimir S. Kostić.

Predstavu najviše nose Vojin Ćetković i Bojan Žirović, kao dva pacijenta u bolnici, koji imaju  i više prostora od ostalih karaktera.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Autor scenografije nove predstave je ujedno reditelj Gorčin Stojanović, kostimograf je Lana Cvijanović, a stručni saradnik doktor Saša Kiković.

Reprize predstave "Nije čovek ko ne umre" su zakazane za 14, 15, 18. i 27. mart. 

Komentari (0)

Kultura