Aktuelno iz kulture

Mehta nakon generalne probe sa Beogradskom filharmonijom: Postali su veliki evropski orkestar, čekam sa oduševljenjem koncert

Komentari

Autor: Euronews

10/07/2021

-

14:23

Mehta nakon generalne probe sa Beogradskom filharmonijom: Postali su veliki evropski orkestar, čekam sa oduševljenjem koncert
Zubin Mehta - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

"Obraćam se nakon najlepše moguće generalne probe koju sam imao sa izvanrednom Beogradskom filharmonijom. Čekam sa oduševljenjem da počne večerašnji koncert. Zbog čega? Zbog toga što su oni postali jedan od velikih evropskih orkestara. Treba da budu priznati svuda u Evropi i u svetu. Njihov šef dirigent Gabrijel Felc je uradio izvanredan posao u poslednjih nekoliko godina. Ne mogu da se prepoznaju u odnosu na pre. Ja kao dirigent sam veome srećan svaki put kad se vratim. Svi treba da podrže veličanstvenu Beogradsku filharmonija", izjavio je maestro uoči Gala koncerta koji je zakazan za 10. jul na Kolarcu, od 20 časova.

Za svoj deseti nastup sa Beogradskom filharmonijom, maestro je birao "kraljevska" dela simfonijske muzike, koja su ga nekad davno i opredelila da se bavi dirigovanjem. Tako će publika na Kolarcu i ona koja bude pratila koncert putem direktnog prenosa slušati "Pastoralnu simfoniju" Ludviga van Betovena i Prvu simfoniju Johanesa Bramsa.

Gala koncert Zubina Mehte i Beogradske filharmonije biće direktno emitovan na Drugom programu RTS večeras, 10. jula, od 20 časova. Široki auditorijum će imati priliku da isprati koncertni događaj godine za koji je vladalo veliko interesovanje jer su ulaznice za Veliku salu Kolarčeve zadužbine kompletno rasprodate u rekordnom roku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura