Aktuelno iz kulture

"Pekinška patka" u podmlađenom sastavu nastupa u zemunskom klubu "Fest"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/04/2023

-

14:59

"Pekinška patka" u podmlađenom sastavu nastupa u zemunskom klubu "Fest"
"Pekinška patka" u podmlađenom sastavu nastupa u zemunskom klubu "Fest" - Copyright Klub Fest/Promo

veličina teksta

Aa Aa

Kultna Pekinška patka, u delimično podmlađenoj postavi, nastupiće 13. aprila (21:00) u zemunskom klubu "Fest".

Patka je podmlađena sa tri nova člana, a od originalne postave tu su gitarista Kovačević i bubnjar Laslo Pihler Cila (Šital Puri), osnivači Pekinške patke. Okupili su novu mladu ekipu oko sebe i iznova poderali rok, navodi se u saopštenju.

Imena novih članova nisu objavljena, ali je rečeno da je "misija nove postave benda da prenese energiju novim generacijama, podseti savremenike 'kako je to nekada bilo' i istovremeno afirmiše pank i rok muziku". Predgrupa u "Festu" su Blast 77.

Uz Pankrte, Prljavo kazalište i druge bendove, Novosađani su bili pioniri panka u Jugoslaviji, a pročuli su se hitovima "Bolje da nosim kratku kosu“ i "Biti ružan, pametan i mlad“.

Posle albuma "Plitka poezija" (1980), pevač Nebojša Čonkić Čonta je bez koautora Kovačevića okupio novu postavu i snimio singl "Bila je tako lijepa" i post pank album "Strah od monotonije" (1981), nakon kog je Patkinška patka prestala sa radom.

Prva postava sa Čonkićem i Kovačevićem okupila se jednokratno 2008. godine za nastup na festivalu Egzitu. Čonkić je potom uprkos protivljenju Kovačeviča ponovo okupio nakratko drugu postavu za singl "Un ano de amor" i nekoliko koncerata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura