Aktuelno iz kulture

Dve nagrade amaterskom pozorištu iz Trstenika

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2021

-

15:44

Dve nagrade amaterskom pozorištu iz Trstenika
Pomorandžina kora - Copyright Tanjug Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predstava "Pomorandžina kora" amaterskog pozorišta Narodnog univerziteta Centra za kulturu u Trsteniku osvojila je dve nagrade na 62. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta u Kuli.

Predstava koja je rađena po tekstu Maje Pelević, a u režiji rediteljke Branislave Stefanović osvojila je srebrnu plaketu, dok je glumica Zorica Krunić pored nagrade publike za svoju ulogu od stručnog žirija dobila i pohvalnicu za glumačku bravuru.

Prema rečima rukovodioca Centra za kulturu Narodnog univerziteta Trstenik Dušana Jovića, konkurencija na festivalu je bila jaka, a učestvovalo je više od 350 pozorišta koje su gledali selektori širom Srbije.

Naveo je da su pretpremijeru predstave "Pomorandžina kora" imali 14. marta 2020 godine, neposredno pred proglašenje vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Euronews TV

"Od tada pa sve do dvadesetak dana pred selektorsku predstavu koja je bila 20. juna, mi se nismo sretali, nismo radili jer se nije moglo zbog mera zabrane okupljanja. Uložili smo dodatni napor i sa našom dragom rediteljkom Branislavom krenuli u probe, odigrali selektorsku predstavu koju je pratio selektor, reditelj Goran Cvetković iz Beograda, jedan od najuvaženijih kritičara u našoj zemlji koji nas je delegirao za 62. republički festival", rekao je Jović.

Istakao je da publika u Kuli veoma voli trstenički pozorišni ansambl i dodao da su posle deset godina ponovo bili na festivalu u Kuli.

"Još pamtimo naš euforični nastup sa kultnom predstavom ''Ženski razgovori', kada smo osvojili zlatnu plaketu i jedva su očekivali da nas ponovo vide", rekao je Jović.

Nagrade za najbolje predstave i glumce festivala uručene su na završnici koja je održana u Kuli 10. jula, a prvo mesto na tom festivalu osvojila je predstava "Policajci" Dramskog studija mladih iz Bečeja.

Ta i drugoplasirana predstava "Pomorandžina kora" predstavljaće Srbiju na regionalnom festivalu u Trebinju.

Komentari (0)

Kultura