Aktuelno iz kulture

Srpkinja na svemirskom brodu: Tijana Upčeva o ulozi u američkoj seriji "The Ark"

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

15:00

Srpkinja na svemirskom brodu: Tijana Upčeva o ulozi u američkoj seriji "The Ark"
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Tijana Upčeva tumači lik Eve Marković, Srpkinje koja je šefica održavanja u svemirskom brodu u novoj američkoj seriji "The Ark" snimljenoj u Srbiji.

Na seriji su radili brojni domaći filmski radnici, među kojima su i Pavle Jerinić, reditelji: Milan Todorović - Toki, Milan Konjević i Sandra Mitrović, direktor fotografije Igor Šunter, glavni kostimograf Ivana Vasić Ingliš, i mnogi drugi. 

Seriju The Ark (Barka) je kreirao Din Devlin, a radnja se odvija 100 godina u budućnosti kada su počele misije planetarne kolonizacije kao neophodnost da se obezbedi opstanak ljudske rase. 

Prva od ovih misija na svemirskom brodu poznatom kao "Barka 1" susreće se sa katastrofalnim događajem koji uzrokuje masovno uništenje i gubitak života. 

Pošto je preostalo više od godinu dana pre nego što treba da se stigne na ciljanu planetu, dolazi do nedostatka zaliha za održavanje života i gubitka vođstva, tako da preostala posada mora da postane najbolja verzija sebe kako bi ostala na kursu i preživela.

U seriji glavne uloge tumače, pored Upčeve i Pavla Jerinića, Kristi Berk, Ričard Flišman, Riz Riči, Stejsi Rid, Rajan Adams.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Tijana za Tanjug Reflektor kaže da joj je najzahtevnije bilo ovladavanje stručnim izrazima koje bi joj bilo teško izgovoriti na srpskom jeziku, a kamoli na engleskom.

"Volim na stranim setovima što smo ipak malo više maženi i paženi. Profesionalno imamo neke možda bolje uslove za lični napredak, koncentraciju, kada dođemo na set", rekla je glumica.

Upčeva je dodala da je u ostalim segmentima nezahvalno upoređivati domaće i strane produkcije, s obzirom na žanrovskim razlikama projekata.

Nakon iskustva rada na inostranoj seriji "Outpost", sa čijom međunarodnom postavom je postigla veliku bliskost, Upčeva priznaje da je bila malo skeptična pred početak rada na "The Ark".

"Došla je nova ekipa koju treba prihvatiti. Međutim, možda su mi više prirasli srcu", priznala je glumica.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Upčeva je rekla da ima ponuda za nešto "novo i lepo", i da je za sada izvesno da će biti druge sezone serije "Ark".

"Sve mimo toga je neki gratis. Definitivno bih volela da nastavim u tom pravcu. Možda neki film u stranoj produkciji", rekla je Upčeva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura