Aktuelno iz kulture

Odložen pozorišni festival "Joakim Vujić", novi datumi predstava u Beogradu i Nišu

Komentari

Autor: Tanjug

08/05/2023

-

15:06

Odložen pozorišni festival "Joakim Vujić", novi datumi predstava u Beogradu i Nišu
Odložen pozorišni festival "Joakim Vujić", novi datumi predstava u Beogradu i Nišu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Festival profesionalnih pozorišta Srbije "Joakim Vujić", predviđen da bude održan od 8. do 15. maja u Zaječaru, odložen je, saopštilo je danas zaječarsko pozorište "Zoran Radmilović".

Na Fejsbuk strani pozorišta se kaže da je Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije  odložila 59. izdanje festivala zbog "događaja koji su nepovratno poremetili srpsko društvo i saosećajući sa porodicama nastradalih".

"Termin održavanja festivala biće naknadno utvrđen i objavljen", najavilo je pozorište "Zoran Radmilović".

 

 

Narodno pozorište Niš se vraća aktivnostima od 15. maja

Narodno pozorište Niš saopštilo je danas da je odlučeno da i nakon trodnevnog perioda žalosti otkažu sve predstave i aktivnosti do 15. maja.

Iz niškog pozorišta je saopšteno da je to učinjeno "u znak poštovanja prema stradalima u tragedijama u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu i u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca".

Novi termin za premijeru predstave "Seme" je 16. maj, pretpremijera je 15. maja, a prva repriza predstave je 17. maja, dok je gostovanje "Dok nas smrt ne razdvoji" odloženo za 4. jun, a predstave "Votka i šampanjac" sa 19. maja za 31. maj.

Pozorište je saopštilo da kupljene ulaznice za prvobitne datume važe za nove termine.

"Za sve ostale otkazane predstave koje nemaju nov termin, ali i za predstave 'Seme', 'Dok nas smrt ne razdvoji' i 'Votka i šampanjac', moguće je izvršiti i povraćaj novca. Kupljene karte mogu se vratiti na blagajni pozorišta, uz sačuvan fiskalni račun", navodi se u saopštenju.

Narodno pozorište u Beogradu otkazalo predstave do 14. maja

Narodno pozorište u Beogradu je iz istog razloga otkazalo sve planirane predstave i aktivnosti do 14. maja.

Nacionalni teatar će nastaviti sa svojim programima 15. maja premijerom predstave "Urnebesna tragedija" po tekstu Dušana Kovačevića u režiji Jagoša Markovića, rečeno je Tanjugu u Narodnom pozorištu.

Iz Narodnog pozorišta je saopšteno da se već kupljene karte mogu vratiti ili zameniti na blagajni Narodnog pozorišta. 

Madlenijanum otkazao tri izvođenja

Opera i teatar "Madlenijanum" saopštio je danas da su povodom tragičnih događaja otkazali ove nedelje tri planirane predstave, kao i da će sa repertoarom nastaviti od 15. maja.

Na sajtu "Madlenijanuma" je navedeno da su otkazana izvođenja 9. maja predstave "Hazarski rečnik - Lovci na snove", 10. maja "Da krenemo iz početka" i 12. maja "Turandot".

"Karte za ove predstave ne važe za sledeća izvođenja istih predstava. Potrebno ih je vratiti na blagajne u Madlenianumu. Svima koji su kupili karte onlajn, novac će biti vraćen na račune u roku od pet do sedam dana, u zavisnosti od banke", stoji u saopštenju.

Otkazana predstava "Feliks i Doris" biće na repertoaru 16. maja, najavljeno je iz "Madlenijanuma".

Komentari (0)

Kultura