Aktuelno iz kulture

Luke Black posle Evrovizije: Stao sam pred 10.000 ljudi - ne znam da li to znači Srbiji, ali za mene znači ceo svet

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

15/05/2023

-

10:10

E-Stock Časlav Vukoijčić

veličina teksta

Aa Aa

Luke Black vratio se u Srbiju nakon nastupa na Evroviziji u Liverpulu i sada, kako kaže, prvo želi da se naspava. 

Takmičenje je završio na 24. poziciji, ali ipak zadovoljan celokupnim iskustvom, s tim da je imao zamerke na ozvučenje.

"Koliko god se mi trudili, nismo uspeli da se dogovorimo da se malo popravi zvuk. Mikrofon sam stavljao bukvalno u glavu, ali nije bilo ništa glasnije. Bilo mi je baš žao što miks te pesme nije bio dobro urađen. Ipak, svakako sam jako zadovoljan svim stvarima", rekao je Luke za medije okupljene na aerodromu.

Kaže da nije stigao da čita komentare na društvenim mrežama, jer mu se ispraznio telefon, a ne zamera ni Sloveniji što mu nije dala nijedan poen.

 
"Ne mogu da znam kako funkcioniše žiri, ali mislim da im se možda nije dopala pesma", rekao je Luke kroz smeh. 

Tanjug AP/Martin Meissner

 

"Imaju pravo da im se ne dopadne. Ja znam da smo mi svi u timu pričali da bismo voleli da podržimo momke iz Slovenije, tako da mi je drago da smo mi to sa naše strane i uradili", dodao je on podsećajući da je žiri Srbije maksimalan broj bodova dao slovenačkom sastavu Joker Out.

"Značila mi je podrška Konstrakte i stranih medija"

Predstavnik Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji istakao je da se čuo sa svojom prethodnicom Anom Đurić Konstraktom pre svakog nastupa i da mu je ona bila velika podrška. 

"Ona je definitivno mnogo bolje shvatila šta je Evrovizija. Ja sam bio mnogo mračniji od nje, više konceptualan i možda manje razumljiv za širu publiku, ali mi je puno značila njena podrška. Bez nekih njenih toplih reči, ne bih ni smeo da stanem na tu scenu. Ja sam se jako dugo borio pre ovog momenta da stanem i pred pedeset ljudi, a sad sam napravio momenat da stanem pred deset hiljada. Sad ne znam da li to išta znači za Srbiju, ali za mene znači ceo svet", ispričao je umetnik.

Luke Black je istakao da mu je značila i konstantna podrška inostranih medija koju je imao i koji su mu se sami javljali za intervjue.

profimedia

 

"Imao sam i New York Times i The Time i Evening Star, a zvali su me i na BBC One televiziju i to mi mnogo znači. Po rezultatu, ne bih ni pomislio da bi me oni zvali. Postoji određena diskrepanca između toga šta je pesma za Evroviziju, a šta pesma za te medije, tako da se ja možda nisam baš snašao u tom konceptu, ali se ovde super snalazim. Ja ću i dalje nastaviti da budem jedno od lica Srbije i u inostranstvu i da predstavljam našu zemlju u najboljem svetlu, sa puno ljubavi, pa čak i kad nema konteksta Evrovizije", naglasio je muzičar.

"Bilo mi je teško da ne odustanem od svega"

Zbog svega što se u Srbiji poslednjih nedelja izdešavalo i žrtava zločina u Beogradu i Mladenovcu, Luke je na oba nastupa na Evroviziji nosio crni flor na svojoj košulji. I sada mu je, kaže, bolno da priča o onome što se dešavalo.

"Bilo mi je mnogo teško da ne odustanem od svega, a nije bilo lako odustati. Postoje određeni protokoli koje smo morali da ispoštujemo. Meni stvarno nije bilo do nastupanja ni do Evrovizije. U mojoj glavi postoje mnogo veći problemi od plasmana na Evroviziji i to treba procesuirati i o tome treba razgovarati mnogo više", rekao je muzičar.

Podsećamo, na ovogodišnjoj Evroviziji čije je finale održano 13. maja u Liverpulu glavna nagrada pripala je predstavnici Švedske Lorin za njenu pesmu "Tattoo". Najviše glasova publike dobio je predstavnik Finske Kerije za pesmu "Cha Cha Cha", a ove godine nije bilo takmičara sa nula bodova. 

Više o finalu Evrovizije možete pročitati u odvojenom tekstu  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura