Aktuelno iz kulture

Jovan Jovanović: Predstava "Između dva meseca" je komedija o generacijskom jazu

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2023

-

16:10

Jovan Jovanović: Predstava "Između dva meseca" je komedija o generacijskom jazu
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Jovan Jovanović igra u predstavi "Između dva meseca" koja će se premijerno odigrati večeras u beogradskom Teatru na brdu. 

Jovanović igra lik trep pevača Stojana Burmazovića Stotke, a kaže da mu je bilo najteže savladati pokrete i govor, jer ne sluša tu vrstu muzike.

"Uz pomoć rediteljke Staše Koprivice, koja je bila divna i imala razumevanja za mene, i Ace Radojičića koji je stariji kolega, mislim da smo na pragu dobrog rezultata i dobre komedije", rekao je Jovanović.

Pošto je malo stariji od generacije koja sad sluša trep, Jovanović je gledao snimke, a inspiraciju je crpio i iz studentskog filma "Influenser" u kome je "igrao sličnog pevača".

"Mislim da će duhovitost biti u tome što Aca igra pop pevača Daneta, a ja sam folk treper. Taj generacijski jaz i nerazumevanje su komični. Stotka ima potpuno druge vrednosti, novac, kola i sve ostalo o čemu se peva u tim pesmama, a Dane je romantik", naglasio je Jovanović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njegovim rečima, imao je sreće da rano uđe u posao, već na trećoj godini studija je dobio neke zahtevne zadatke u Zvezdara teatru u predstavi "Osama-Kasaba u Njujorku", posle koje je sa kolegom Amarom Ćorović dobio ulogu u seriji "Žigosani u reketu".

"To tako ide u našem poslu - krene da se polako odmotava i onda više vi na to ne utičete toliko. Sreća ja jako važan faktor i neke stvari posle idu i po inerciji", ocenio je glumac.

Iskustvo rada na predstavi "Naš razred" rediteljke Tatjane Mandić Rigonat u Narodnom pozorištu, Jovanović opisuje kao sjajan proces koji će pamtiti zauvek.

"Mi smo odvojili dva meseca života i bili posvećeni komadu. Komad je izrazito težak. Tanja je imala dobru ideju i dobro nas je vodila i mislm da smo uspeli da unesemo mladu ideju, da mlada energija i snaga ispriča tako tešku priču", naveo je Jovanović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prema njegovim rečima, "Naš razred" po tekstu Poljaka Tadeuša Slobođaneka je "zanatski izuzetno teška predstava, dokumentaristička drama".

"Nešto sa čim se nisam toliko susretao. Novi način igre za mene, mislim da će značiti za razvoj mog zanata i glumačkog bića tak oda sma zahvalan na toj prilici", dodao je Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura