Aktuelno iz kulture

Buč Kesidi spreman za Arsenal fest: "Mi smo ovde domaći, očekujte iznenađenja"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/06/2023

-

13:00

Buč Kesidi spreman za Arsenal fest: "Mi smo ovde domaći, očekujte iznenađenja"
Buč Kesidi spreman za Arsenal fest: "Mi smo ovde domaći, očekujte iznenađenja" - Copyright LiveProduction

veličina teksta

Aa Aa

Buč Kesidi nastupiće 28. juna na glavnoj sceni Arsenal festivala u Kragujevcu. Tim povodom momci iz benda prilikom gostovanja na RTS-u prisetili su se kada i kako je krenula njihova priča sa Arsenalom.

"Prvi put kada smo svirali na Arsenalu Luka je zapravo dobio gitaru. Mi smo tada bili baš mali, i bilo je takmičenje, pa da bi nas motivisali za dalje. Luka je poneo dve gitare, ali pukle su mu tri žice...", ispričao je Zoran.

Te davne 2016. godine momci su učestvovali na Jelen Rock & Demo takmičenju, koje se održavalo u okviru Arsenal festa. Stručni žiri, koji su činili gitarista KUD Idijota Sale Veruda, producent Voja Aralica i pisac Branko Rosić, odlučili su da Buč Kesidiju dodele treće mesto, a za to ih nagrade - gitarom.

Arsenal arhiva

 

"Sada smo već i domaći na Arsenalu. Sviraćemo neke nove pesme sa novog albuma, neke stare hitove, biće naravno i raznih scenskih iznenađenja. Ovo će biti naš najveći koncert u Kragujevcu do sada", rekao je Luka, dok je Zoran dodao: "Super je kod Arsenal festa što ti daje mogućnost da te čuje i publika koja nije samo tvoja. I to je lepo. Pritom Arsenal fest je postao jedan od ozbiljnijih festivala u regionu, i jako nam je drago što smo evo već neki deo vremena deo toga".

Promo

 

Kao i svake godine, nekoliko dana pred četvorodnevnu avanturu, organizovani su razni događaji kao uvertira u ono što nas čeka u Kneževom Arsenalu. U okviru pratećeg programa 19. juna od 19 časova u Lounge & Cocktail baru Kumandra, biće održano druženje sa piscem, novinarom i muzičarem Brankom Rosićem.

Na Svetski dan muzike 21. juna, biće održana dodela priznanja "Mikica Zdravković", koja se dodeljuju ličnostima iz Srbije i regiona za dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Dodela će se održati od 17 časova u Domu omladine Kragujevac.

LiveProduction

 

U Domu omladine Kragujevca će 25. juna biti organizovane “Priče sa autorom”, scenaristom, rediteljem i glumcem Nikolom Pejakovićem Koljom od 19 časova. Dva dana kasnije, tačnije 27. juna, u galeriji Narodnog muzeja održaće se izložba fotografija Nebojše Babića. Član je ULUPUDS-a, jedan od vodećih autora modne fotografije. Dela su mu objavljena u mnogobrojnim modnim katalozima i časopisima, a neka se čuvaju u zbirci Muzeja primenjene umetnosti

u Beogradu.

Ulaznice za ovogodišnji Arsenal Fest su u prodaji preko mreže Tickets.rs, onlajn kao i na svim prodajnim mestima Tickets servisa širom Srbije, a od 16. juna na snagu stupaju nove cene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura