Aktuelno iz kulture

Bend "Parni Valjak" sa novim pevačem dolazi na Arsenal fest 28. juna

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/05/2023

-

13:13

Bend "Parni Valjak" sa novim pevačem dolazi na Arsenal fest 28. juna
Bend "Parni Valjak" sa novim pevačem dolazi na Arsenal fest 28. juna - Copyright Promo/Domagoj Kunić

veličina teksta

Aa Aa

"Parni Valjak", sa novim frontmenom Igorom Drvenkarom, nastupiće prvog dana Arsenal festa na Main stage-u, najavili su organizatori. 

Ovo će biti prvi nastup čuvenog benda u Srbiji sa naslednikom Akija Rahimovskog.

Singlom "Moja glava, moja pravila" i pratećim spotom koji su objavljeni nedavno, potvrdili su nastavak aktivnosti u novoj postavci, i na taj način predstavili novog pevača, a reakcija publike u susednim zemljama, gde su do sada nastupali, govori o tome da je odlično prihvaćeno novo poglavlje benda.

"Prelomili smo svoje dileme, nastavljamo dalje, jer bez sviranja nemamo svrhu. Aki će duhom uvijek biti prisutan u nama, a u Igoru smo prepoznali izvrsnog čoveka s kojim krećemo u novu avanturu", poručuju članovi benda.

Na glavnoj bini u Kneževom Arsenalu smenjivaće se vanvremenski klasici poput "Jesen u meni", "Dođi", "Ugasi me", "Zastave"...

Promo

 

Pored "Parnog Valjka" na Main stage-u će, podsetimo, nastupiti i Buč Kesidi istog dana, dok će sutradan, 29. juna, odjekivati evrovizijsko ŠČ i Let 3, kao i gitarski virtouz Vlatko Stefanovski.

Arsenal Fest prevode hedlajneri "The Cult", "Clutch", Gibonni, Parov Stelar, DJ Pendulum Set, Dubioza Kolektiv. Posebnu poslasticu za kragujevačku publiku predstavljaće Smak plus, koji će otvoriti program na glavnoj bini 30. juna. 

Bend je sastavljen od dece članova legendarnog Smaka, a radi pod patronatom Radomira Mihailovića Točka i ostalih "smakovaca". 

Iste večeri na Mainu će se horski pevati hitovi hip-hop legendi, Beogradskog sindikata. Prve julske, a poslednje festivalske večeri, na Arsenalov Main se vraćaju "veterani" kragujevačkog festivala, Kolja i Grobovlasnici.

Na Garden Stage 29. juna stiže alternativni ruski bend Shortparis, koji ima svetsku karijeru. Nova imena u Zastavinoj bašti su i Sajsi MC, Keni nije mrtav, Crna lista, Fraktal, Porto Morto (28. jun), Autogeni trening, Epilog, Hiljson Mandela, Jorgovani (29. jun), Darkshines, Bojana Vunturišević, Marko Louis, Sitzpinker (30. jun), te Koza Mostra, KBO!, Sharks, Snakes & Planes, Proto tip i Irish Stew (1. jul). Poznat je i kompletan raspored izvođača na Explosive DJ Stageu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura