Aktuelno iz kulture

Pevačica i glumica Džejn Birkin preminula u 76. godini

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2023

-

15:35

Pevačica i glumica Džejn Birkin preminula u 76. godini
Pevačica i glumica Džejn Birkin preminula u 76. godini - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuska pevačica i glumica Džejn Birkin preminula je u svom pariskom domu u 76. godini.

Sa Seržom Genzburom otpevala je poznatu hit-numeru Je t'aime moi non plus koju je Genzbur inicijalno napisao za Brižit Bardo, svoju tadašnju ljubavnicu i planirao je i da je otpeva sa njom.

Međutim, ovu kontroverznu i popularnu pesmu koja će postati svetski hit i predmet skandala, Genzbur je na kraju ipak otpevao i snimio sa Džejn Birkin.

profimedia

 

Uslediće pet albuma koje je Genzbur pisao za Džejn Birkin, čak i posle njihovog razvoda 1990. godine.

"Meni uvek teško pada da odem jer sam ispunjena kajanjem, čak i ako znam da sam po sto puta u pravu što sam odlučila da odem", rekla je Džejn Birkin o razvodu sa Genzburom u dokumentarcu posvećenom njenom životu i karijeri.

Birkin je u septembru 2021. godine imala blaži oblik moždanog udara zbog čega je bila primorana da otkaže nekoliko koncerata, a nastupi su otkazani i prošlog marta nakon što je doživela prelom lopatice.

Iako je njen povratak na scenu zakazan za maj ove godine ponovo je morao da bude odložen zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja.

Kako se navodi u izveštaju francuske TV BFM, Džejn Birkin ima dve ćerke iz dva braka.

Starija Kejt rođena je 1967. godine tokom kratkog braka sa Džonijem Barom Prendergrastom, čuvenim britanskim kompozitorom fimske muzike poznatom po komponovanju muzike za 11 filmova o Džejmsu Bondu.

Kejt je bila poznati fotograf, ali 2013. godine iznenada je preminula u Parizu u 43. godini.

U drugom braku sa proslavljenim francuskim muzičarem Seržom Genzburom, Džejn Birkin rodila je 1971. godine ćerku Šarlotu Genzbur, danas priznatu francusku glumicu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura