Aktuelno iz kulture

Emi nagrade se neće održati u predviđenom terminu: Štrajk scenarista i glumaca poremetio planove organizatorima

Komentari

Autor: Variety

28/07/2023

-

10:50

Emi nagrade se neće održati u predviđenom terminu: Štrajk scenarista i glumaca poremetio planove organizatorima
Emi nagrade se neće održati u predviđenom terminu: Štrajk scenarista i glumaca poremetio planove organizatorima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori 75. dodele Emi nagrada objavili su da se ceremonija neće prikazivati 18. septembra, kako je ranije najavljivano, saznaje Variety.

Vest je očekivana, budući da je štrajk glumaca i scenarista potpuno blokirao Holivud i sprečio zvezde serija da promovišu svoja ostvarenja.

Ovo je prvi put da dodela Emi nagrada bude odložena još od 2001. godine. Tada je nakon terorističkog napada na Kule bliznakinje u Njujorku 9. septembra ceremonija pomerena za novembar. 

Iako novi datum neće biti određen najverovatnije do sredine avgusta, prema nekim izvorima, Fox planira ceremoniju u januaru, dok se Televizijska akademija zalaže za novembar. Ukoliko "pobede" čelnici Fox televizije, dodela Emi nagrada odigraće se usred sezone filmskih nagrada, a budući da ispunjenje zahteva sindikata scenarista i glumaca nije ni na vidiku, sve su prilike da novembarski rok neće biti opcija.

"Kao i ostatak industrije, nadamo se da ćemo postići pravovremeno rešenje za sve uključene strane u aktuelnim pregovorima sa sindikatima. Nastavljamo da blisko pratimo situaciju sa našim partnerima u Fox televiziji i saopštićemo nove informacije kada budu dostupne", saopštili su iz Televizijske akademije.

Tanjug/AP/Chris Pizzello

 

Nominacije za Emi nagrade najavljene su 12. jula, manje od 48 sati pre nego što je počeo SAG-AFTRA štrajk, koji je praktično obustavio kompletnu produkciju i promociju u industriji zabave.

Prema pravilniku sindikata, glumcima nije dozvoljeno da promovišu svoje serije i filmove tokom štrajka, a isto pravilo postoji i u sindikatu scenarista, što znači da nema nikog ko bi pisao monologe i šale za domaćine i voditelje ceremonije.

Kada je reč o nominacijama, ubedljivo vodi HBO, u čijoj produkciji su serije "Succession" (27 nominacija), "The Last of Us" (24) i "The White Lotus" (23). Kada je reč o komedijama, dominira Apple-ov "Ted Lasso" sa 21 nominacijom, dok je Amazonova "The Marvelous Mrs. Maisel" osvojila 14.

Serija "The Bear" striming servisa FX/Hulu ima 13 nominacija, dok je u trci sa serijama "Beef" (13), "Dahmer" (13) i "Wednesday" (12).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu