Aktuelno iz kulture

Odabrano 30 projekata za Kaleidoskop kulture

Komentari

Autor: FoNet

20/07/2021

-

16:30

Odabrano 30 projekata za Kaleidoskop kulture
Odabrano 30 projekata za Kaleidoskop kulture - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Na konkursu za učešće na manifestaciji Kaleidoskop kulture, koja će biti održana od 2. septembra do 8. oktobra u Novom Sadu, odabrano je 30 umetničkih projekata, saopštila je Fondacija "Novi Sad - Evropska prestonica kulture".

Kako se navodi u saopštenju, Kaleidoskop kulture predstavlja kulturu zajedništva kroz pet nedelja i pet vrsta umetnosti - izvođačku, vizuelnu, primenjenu, književnost i arhitekturu, a projekti koji su odabrani obuhvataju scensku, izvođačku i likovnu umetnost, audio-vizuelno i digitalno stvaralaštvo, multimedije, mjuzikl, cirkus, uličnu umetnost i slično.

Na zvaničnom sajtu "Novi Sad - Evropska prestonica kulture" nalazi se lista odobrenih projekata na Javnom konkursu za podršku lokalnim umetnicima u 2021. godini.

Za javne pozive i konkurse pokrenute u sklopu predstojećeg Kaleidoskopa kulture opredeljeno je 12,5 miliona dinara, a oni se realizuju u saradnji sa renomiranim partnerima, ističe se u saopštenju.

Podseća se da je na konkursu realizovanom sa Ars Elektronikom, pobednik novosadska Akademija umetnosti, dok je produžen rok za prijavu na konkurs „Nova mesta“, koji Fondacija sprovodi zajedno sa Društvom arhitekata Novog Sada i Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije, pa će on biti otvoren do 24. avgusta 2021. godine.

Komentari (0)

Kultura