Aktuelno iz kulture

Pozorišna kritičarka Ana Tasić je selektorka 69. Sterijinog pozorja u Novom Sadu

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2023

-

13:38

Pozorišna kritičarka Ana Tasić je selektorka 69. Sterijinog pozorja u Novom Sadu
Sterijino pozorje - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Teatrološkinja i pozorišna kritičarka dr Ana Tasić biće selektorka 69. Sterijinog pozorja u Novom Sadu, koje će biti održano od 26. maja do 3. juna 2024. godine, saopštio je taj pozorišni festival. 

Tasić je objavila brojne studije u oblasti pozorišnog stvaralaštva u stručnim nacionalnim i internacionalnim časopisima – Teatron, Scena, TFT, Kultura, Gest, Zbornik radova FDU, Zbornik Matice srpske za scenske umetnosti i muziku, monografije Pozorišta na Terazijama i Malog pozorišta Duško Radović, Kod 21, Unpack the Arts (Kopenhagen), Szinhaz (Budimpešta) itd).
Na studijska putovanja išla je u London, Edinburg, Aberistvit, Beč, Prag, Moskvu, Berlin, Stokholm, Kopenhagen, Bratislavu, Rems, Keln, Kluž.

Od 2005. godine stalna je pozorišna kritičarka dnevnog lista Politika, a od 2017. godine je urednica u redakciji Kulturno-umetničkog programa Radio televizije Srbije.

Od 2022. godine je docentkinja na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, na predmetima istorije i teorije pozorišta.

Dobitnica je Sterijine nagrade za pozorišnu kritiku (2015) i nagrade "Niko Garone" Pozorišta Patos za posebno angažovanje i posvećenost u oblasti kulture (2016).

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura