Reflektor

Vlatko Stefanovski i Masimo krajem jula na Tašu

Komentari

Autor: Euronews

19/05/2021

-

15:07

Vlatko Stefanovski i Masimo krajem jula na Tašu
Vlatko Stefanovski i Masimo krajem jula na Tašu - Copyright E-stock/Katarina Cvijović

veličina teksta

Aa Aa

 

Nakon duže koncertne pauze, Tašmajdan će početi da otvara svoje kapije i već sada je poznato da će na sceni  Taša nastupiti Vlatko Stefanovski i Masimo Savić. 
 
Popularni gitarista, pevač i kompozitor Vlatko Stefanovski i V3 Trio održaće koncert 30. jula za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih mera protiv pandemije i preporuka. 
 
Osnivač čuvene rok grupe Leb i sol posle razlaza sa članovima benda nakon 13 studijskih albuma, uveliko je ostvario veoma uspešnu solo karijeru. U svom bogatom opusu imao je saradnju sa mnogim renomiranim svetskim i domaćim muzičarima. 
 
V3 Trio će uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačati rok koncert koji se sprema na pozornici Tašmajdana kada će spojiti naizgled nespojivo - instrumentalni rok, etno džez, bluz i džez fjužn, stvarajući zanimljive zvučne pejzaže. 
 
"Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu, jer je divno svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe na predivni Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena", ističe virtuoz na gitari, jedan od najboljih na prostoru cele bivše Jugoslavije. 
 
Novo studijsko izadnje "Taftalidze Shuffle" objavljeno je prošle godine,  a devet pesama snimljenih u njegovom studiju Esoteria zasigurno će razveseliti sve obožavatelje dobre muzike.  

Gitarista će prethodno nastupiti 4. jula na Paliću, a u Beogradu će prvo svirati 3. juna u Kombank Dvorani na Guitar art festivalu. 

Kantautor i pop pevač Masimo Savić za vreme pandemije, prošlog septembra, održao je jedan koncert u Beogradu, na sceni Summer Stage kluba BitefArtCafe na Kalemegdanu, a sada se  31. jula vraća posle pionirskog projekta - onlajn koncerta iz čuvene dvorane Lisinski, da sa publikom iz Srbije podeli emocije svojih antologijskih pesama uz neke nove numere. 

 
"Radujem se što ćemo se, konačno, družiti u prelepom zdanju Tašmajdana, pod vedrim nebom, jer uvek volim da nastupam u Beogradu. Moj bend i ja smo već spremni i sa nestrpljenjem očekujemo da razmenimo energiju i emocije. Uželeli smo se jedni drugih zar ne?", prvi su utisci Masima. 
 
Posle velikog hita "Mali krug velikih ljudi", Mašimo je ovih dana objavio i novu pesmu "Putujemo i kad stojimo" koja je inspirisana nedavnim zemljotresom u Hrvatskoj. 
 
Pevač će nakon Tašmajdana imati koncert i na Paliću 2. avgusta. 

Komentari (0)

Kultura