Reflektor

Hrvatski muzičar Dino Jelusić postao novi član legendarnog benda "Whitesnake"

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2021

-

12:57

Hrvatski muzičar Dino Jelusić postao novi član legendarnog benda "Whitesnake"
Hrvatski muzičar Dino Jelusić postao novi član legendarnog benda "Whitesnake" - Copyright Printscreen YouTube/Tihomir Mastelic-Ivic

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski muzičar Dino Jelusić novi je član jedne od najpoznatijih grupa u istoriji, britanskog legendarnog sastava "Whitesnake".

"Apsolutno sam oduševljen što mogu da pozdravim dolazak u grupu neizmerno talentovanog Dina Jelusića. Pratimo ga još otkad smo pre dve godine zajedno svirali u Zagrebu. Jako će vam se svideti", poručio je Dejvide Kaverdejl, frontmen "Whitesnake" na zvaničnoj strani benda.

Jelusić je sa svojim bendom "Animal Drive" svirao kao predgrupa "Whitesnake", a gitarista kultnog sastava Džol Hekstra svira s Dinom u grupi "Trans Siberian Orchestra".

"Izuzetna mi je čast što sam deo jednog od mojih najdražih bendova svih vremena. Telefonski poziv Koverdejla je nešto o čemu svaki pevač i muzičar moje generacije može samo da sanja, i dalje mi sve izgleda potpuno nadrealno. Jedva čekam da krenem na put s `Whitesnakeom` i kao što mi je sam veliki Koverdejl rekao, da dam deo svog identiteta zvuku ovog kultnog benda", napisao je muzičar na svom Fejsbuk profilu.

Jelusić je pevač i multiinstrumentalista, čiji su glavni instrument klavijature, a svira i bas, gitaru i bubnjeve. Sarađivao je sa brojnim muzičarima inostrane metal scene, a kao predstavnik Hrvatske pobedio je 2003. godine na "Dečijoj pesmi Evrovizije".

"Whitesnake" su objavili i da će na proleće 2022. godine krenuti na turneju s grupama "Europe" i "Foreigner".

Komentari (0)

Kultura