Reflektor

Najveći hitovi klasike i Holivuda: Gala koncerti sa Tamarom Rađenović, učenicom Monserat Kabalje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2021

-

15:18

Najveći hitovi klasike i Holivuda: Gala koncerti sa Tamarom Rađenović, učenicom Monserat Kabalje
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Simfonijski orkestar "Makris" pod dirigentskom palicom Predraga Goste i oprskom zvezdom Tamarom Rađenović održaće gala koncert "Najveći hitovi klasike i Holivuda" u novosadskoj Sinagogi 4. septembra i dan kasnije u Kolarčevoj zadužbini.

U dve koncertne večeri publiku u Beogradu i Novom Sadu očekuje uzbudljiv i dinamičan program sa odabranim numerama klasične i operske muzike, a magiju letnjih noći upotpuniće hitovi iz holivudskih filmova "Sever i jug", "Deset zapovesti", "Da Vinčijev kod", "Gladijator" i "Povratak u budućnost".

Beograd ponovo dočekuje mladu divu, sopranistkinju Tamaru Rađenović, koja je na koncertu "Amore per sempre" u aprilu u Kolarčevoj zadužbini ispraćena ovacijama, sa čak tri bisa i impresivnim kritikama uglednih beogradskih kritičara.

Tamara Rađenović je tada na Kolarcu na najbolji način opravdala reči velike Monserat Kabalje (1933-2018), koja joj je predvidela planetarnu karijeru lirskog soprana. Čuvena diva je sa Tamarom radila do kraja svog života, a mnogobrojni Tamarini nastupi u velikim svetskim dvoranama prenose emocije i ljubav utkane u višegodišnji rad sa španskom divom.

Rađenović je diplomirala solo pevanje na prestižnom muzičkom konzervatorijumu "Royal College of Music" u Londonu gde je nagrađena i stipendijom za master studije. 

Na gala koncertu "Najveći hitovi klasike i Holivuda" Rađenović će izvesti arije iz opera Šarla Guna "Romeo i Julija", "Faust", Pučinijevih "La Bohème" i Guastavino: "La rosa y el sauce".

Koncerti će biti upotpunjeni nastupima solistkinja Simfonijskog orkestra "Makris", Amalie Miler (gitara), kao i Anje Petković i Lene Lončar (violine). 

Oba zakazana koncerta, i u Novom Sadu i u Beogradu, počinju u 20 časova.

Komentari (0)

Kultura