Reflektor

"No pills, just pillows" Milene Milosavljević u Galeriji Novembar

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/09/2021

-

17:35

"No pills, just pillows" Milene Milosavljević u Galeriji Novembar
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Pored rada "40 kilograma teška priča", koji je publika imala prilike da vidi na prošlogodišnjoj grupnoj izložbi "Desiring Machines", Milena Milosavljević ovoga puta u Galeriji Novembar predstavlja i novi opus radova koji je nastao u prethodnoj godini.

"Volim da pismo povezujem sa identitetom i smatram da je, pošto oko 212 zemalja danas koriste smajlije kao način komunikacije, to pismo dizajnirano kao celovito. Ali, pošto mi kao ljudi nikada nismo celoviti, smatram da je pitanje identiteta u tom načinu izražavanja jako interesantno", kaže umetnica Milena Milosavljević o temi izložbe.

Promo

 

Naziv izložbe u pomenutoj beogradskoj galeriji nosi naziv "No pills, just pillows", a predstavljeni su radovi različitih medija - od betonske skulpture preko crteža i objekata u prostoru do video performansa.

Različite teme objedinjuje fokus umetnice na fragilnost osećanja, na ispitivanje odnosa između duhovne i materijalne realnosti, kao i preispitivanje simbola kao komunikacionih kanala koje koristimo u svakodnevici.

"Ona ispituje naša različita stanja sa antropološkog, duhovnog i savremenog aspekta. Pokušava da predstavi kako se oseća savremeni čovek u svetu sada. Ona spaja razne, naizgled, antagonizme, suprotnosti, da bi dobila jedan deo savremene umetnosti koji nama utoljava želju da vidimo gde je savremeni čovek, šta njemu treba, zašto se vraća na neke stvari, zašto iznova pokreće završene teme, i šta umetnost može da doprinese tim povodom", objašnjava Ana Simona Zelenović, kustoskinja Galerije Novembar.

Promo

 

Ovo je prva samostalna izložba Milene Milosavljević u Galeriji Novembar, koja će biti otvorena do 10. oktobra.

Komentari (0)

Kultura