Reflektor

Najlepša poezija književnih velikana uz muzičku pratnju: "Naše veče" Ivana Bosiljčića ponovo u Kombank dvorani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/09/2021

-

18:25

Najlepša poezija književnih velikana uz muzičku pratnju: "Naše veče" Ivana Bosiljčića ponovo u Kombank dvorani
Najlepša poezija književnih velikana uz muzičku pratnju: "Naše veče" Ivana Bosiljčića ponovo u Kombank dvorani - Copyright Nemanja Živković

veličina teksta

Aa Aa

Posle uspešnog majskog nastupa Ivana Bosiljčića u Kombank dvorani i velikog interesovanja publike, umetničko veče pod nazivom "Naše veče" biće ponovo održano 30. septembra u 20 sati u dvorani na Trgu Nikole Pašića.

Poznati glumac će po drugi put u Kombank dvorani interpertirati poeziju književnih velikana: Sergeja Jesenjina, Konstantina Simonova, Bulata Okudžave, Šarla Bodlera i Milana Rakića, a sve uz pratnju muzike koja suptilinim tonovima parira snazi "poetske ostavštine" svetski priznatih umetnika.

"Publika je burnim emotivnim reakcijama dočekivala Bosiljčićeve nastupe kako u velikim koncertnim dvoranama, tako i na teatarskim scenama Beograda, Novog Sada, Skoplja, Podgorice, kao i u gotovo svim gradovima Srbije i regiona. Muzičke večeri pozdravljala je publika i na turnejama  Austriji, Švajcarskoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i na Islandu", podsećaju iz Kombank dvorane.

Ivan Bosiljčić već duže od decenije, pored bogate televizijske, filmske i pozorišne karijere, sa velikim uspehom predstavlja svoje autorske projekte ljubiteljima poezije i muzike.

"Poznajem mnogo novih književnika koji izvrsno pišu. A glumci bi trebalo da se zapitaju da li bi mogli više da doprinesu popularnosti stiha onako kako su to radili prethodne glumačke generacije. Dajem sve od sebe da nastavim taj kontinuitet govorenjem poezije", kazao je Bosiljčić krajem maja za Euronews Srbija

Broj mesta u Kombank dvorani je ograničen na 500 osoba, a karte za "Naše veče" su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Ticketsa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura