Reflektor

Moj izbor: Izložba radova šestorice majstora fotografije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2021

-

16:21

Moj izbor: Izložba radova šestorice majstora fotografije
Tomislav Peternek - Copyright Tomislav Peternek

veličina teksta

Aa Aa

Kolektivna izložba fotografija "Moj izbor" biće otvorena u ponedeljak, 20. septembra u 19 sati, u prostoru "BW Experience", na drugom spratu tržnog centra "Galerija".

Na izložbi kojom započinje jesenja izlagačka sezona ovog izložbenog prostora, publika će imati prilike da pogleda izbor umetničkih crno-belih fotografija Tomislava Peterneka, Imre Szaboa, Gorana Kukića, Nina Rakićevića, Željka Sinobada i Igora Mandića. Šestorica majstora fotografije iza sebe imaju duge i bogate karijere, kao i brojne izložbe i priznanja.

"Kroz ovu izložbu prožeta je prošlost, sadašnjost i budućnost, mada neki teoretičari govore kako prošlost i budućnost ne postoje i da je sve sadašnjost - sada i ovde. O tome govore ove fotografije - o čoveku, pokretu, ljudskoj snazi, senzualnosti, kontrastu, psihološkom obrtu nevezano za vremensku odrednicu. One su fotografski, činjenični dokaz, ne samo susret fotografa i događaja, one su potvrda jednog vremena i njegovih junaka“, kazala je novinarka Mia Medaković.

Igor Mandić

Dance instructor, Igor Mandić

Izložba se organizuje u okviru programa Umetničke inicijative KvArt BW zajedno sa Galerijom ŠTAB i RYL internet magazinom i biće otvorena do 30. septembra. Radno vreme galerije je svakog dana od 11 do 21 čas, a ulaz je slobodan.

 

Komentari (0)

Kultura