Reflektor

Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću: Gost scenarista i kolumnista Vladimir Kecmanović

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2021

-

15:10

Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću: Gost scenarista i kolumnista Vladimir Kecmanović
Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću: Gost scenarista i kolumnista Vladimir Kecmanović - Copyright Promo/Laguna

veličina teksta

Aa Aa

Pisac, scenarista i kolumnista Vladimir Kecmanović predstaviće svoje književno stvaralaštvo u četvrtak, 27. maja, u 18 sati na lokalitetu na Kosančićevom vencu.

Kecmanović će biti gost Narodne biblioteke Srbije i njenog ciklusa gostovanja eminentnih književnih i drugih umetničkih stvaralaca koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja, pod nazivom "Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću".

Savremeni srpski pisac Vladimir Kecmanović predstaviće se publici čitanjem odlomaka iz rukopisa, objavljenih proznih ostvarenja po izboru i razgovaraće na teme inspirisane njegovom umetničkom prozom: o stvarnosti kao slici dramatičnog doba u kojoj se gube razlike između igre i tragike, o dopričavanju istorije i o tome šta zbilja znači biti spisateljski hrabar.

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu na lokalitet na Kosančićevom vencu, program se može pratiti uživo i onlajn preko zvanične fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu preko Jutjub kanala.

"Večeri na Kosančiću obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu.

Ciklus se obnavlja sa ciljem povratka pisaca, književnosti i čitalaca, kao i drugih umetničkih stvaralaca, na Kosančićev venac, te upoznavanja publike sa delima u nastajanju naših najznačajnijih umetnika. Na taj način, Kosančićev venac postaje prostor sećanja, obnove i stvaranja", ističu iz Narodne biblioteke Srbije.

Komentari (0)

Kultura