Reflektor

Hevi-metal senzacija "Five Finger Death Punch" 2. jula na "Tašu"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2021

-

11:50

Hevi-metal senzacija "Five Finger Death Punch" 2. jula na "Tašu"
Hevi-metal senzacija "Five Finger Death Punch" 2. jula na "Tašu" - Copyright Studios Stephen Jensen

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od trenutno najpopularnijih hevi-metal bendova u svetu "Five Finger Death Punch" nastupiće prvi put u Beogradu 2. jula 2022. godine na stadionu "Tašmajdan". Beograd je jedini grad u regionu gde će ovaj bend nastupiti u okviru svoje evropske turneje, koja uključuje festivale i koncerte u 19 gradova.

Iako postoje tek nešto više od 15 godina, vrlo brzo su se popeli na sam vrh svetskih top lista, tako da su već sada na drugom mestu najvećih umetnika u hard-rock prostoru, odmah iza kultne "Metalike".

Njihove pesme imaju 7,6 milijardi strimova, a video zapisi više od 3 milijarde pregleda. Na poslednjoj turneji su rasprodali arene širom sveta, tako da je njihovim koncertima prisustvovalo više od milion ljudi.

Od debi albuma "The Way of the Fist" iz 2007. godine, bend je do sada izdao šest uzastopnih albuma koji su dobili zlatni ili platinasti sertifikat od strane RIAA, a dva puta su se našli na vrhu liste Greatest Hits albuma. Pored toga, "Five Finger Death Punch" je zaradio brojne nacionalne i međunarodne nagrade i priznanja tokom poslednje decenije, a jedna od njih je prestižna nagrada "Soldier Appreciation Award" koju dodeljuje Udruženje vojske Sjedinjenih Američkih Država, a ova čast je dodeljena samo jednom umetniku pre njih, Elvisu Prisliju.

Njihovo najaktuelnije izdanje "F8", koje je producirao Kevin Churko, našlo se na vrhu mnogih top lista u Americi, Austriji, Australiji, Kanadi, Finskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji... 

Ulaznice za beogradski koncert i hevi-metal senzaciju "Five Finger Death Punch" biće u prodaji od 29. oktobra u 10 sati, a mogu se kupiti preko online servisa i na svim prodajnim mestima tickets.rs po ceni od 3.900 do 5.900 dinara.

Komentari (0)

Kultura