Reflektor

Satorijevi "Zvuci prošlosti" sa Golupca na Festu

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2021

-

13:34

Satorijevi "Zvuci prošlosti" sa Golupca na Festu
Satorijevi "Zvuci prošlosti" sa Golupca na Festu - Copyright Tanjug/Andrija Vukelić

veličina teksta

Aa Aa

Koncertni film “Satori na tvrđavi Golubac: Zvuci prošlosti” s nastupom holandskog producenta srpskog porekla Đorđa Petrovića, poznatijeg po scenskom imenu Satori,  biće premijerno prikazan 9. maja u okviru beogradskog Festa.

Neposredno nakon premijernog prikazivanja u 20 časova u beogradskoj Kombank dvorani i novosadskoj Areni Cineplex, film ćete moći da pogledate u 20.21 na zvaničnoj Fejsbuk stranici Egzit festivala, koji stoji iza ovog projekta.  

Specijalna gošća na Satorijevom nastupu bila je pevačica i glumica Milica Majstorović.  

Filmom će biti najavljen novi Satorijev album u Egzitovoj produkciji kojim će svetu predstaviti srpsku i balkansku tradicionalnu muziku u modernom aranžmanu.   

Satorijev nastup snimljen je na Golubačkoj tvrđavi, smeštenoj na obali Dunava i na samom ulazu u Đerdapsku klisuru. Ovo utvrđenje je nedavno rekonstruisano i otvoreno za posetioce nakon obnove koja je trajala skoro pet godina, uz  finansijsku podršku Evropske unije.    

Film je deo Egzitovog projekta InfinitX čiji je cilj promovisanje atraktivnih lokacija u Srbiji i svetu snimanjem nastupa poznatih izvođača elektronske muzike. 

Komentari (0)

Kultura