Reflektor

"The Cure" 27. oktobra u Zagrebu: Biće to jedini koncert koji će muzički giganti održati u regionu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/12/2021

-

13:40

"The Cure" 27. oktobra u Zagrebu: Biće to jedini koncert koji će muzički giganti održati u regionu
"The Cure" 27. oktobra u Zagrebu: Biće to jedini koncert koji će muzički giganti održati u regionu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Giganti alternativne rok scene "The Cure" održaće 27. oktobra 2022. u Areni Zagreb svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj. Ogromna baza fanova ovog kultnog benda iz celog regiona, posle njihovog koncerta 2019. na Exitu, ponovo će biti u prilici da prisustvuje njihovom, ovaj put, samostalnom koncertu.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 9. decembra, a mogu se kupiti preko online servisa eventim.hr po cenama od 23 do 86 eura.

"The Cure" ni posle 42 godine od osnivanja ne posustaje sa nastupima, ali ni sa izdavaštvom. Koncert u Zagrebu je deo upravo najavljene evropske turneje "The Cure Tour 22" na kojoj će održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao najavu novog albuma koji će doneti novih 67 minuta "The Cure" zvuka.

Ovi indi rok pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma, više od 40 singlova, niz lajv albuma, soundtrakova, knjiga, a njihovi albumi su prodati u 30 miliona primeraka širom sveta. "The Cure" je svojom muzikom obeležio živote generacija obožavalaca, a iako ih je teško svrstati u jedan muzički žanr, uticali su na formiranje nekoliko pravaca. Pet članova benda je 2019. godine svečano primljeno u "Rock & Roll Hall of Fame".

"The Cure" je osnovan 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine bend je do sada odsvirao preko 1.500 koncerata, a upravo su živa svirka i direktan kontakt sa publikom ono što "The Cure" radi najbolje. Tako su pre dve godine od NME-a proglašeni najboljim festivalskim hedlajnerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema sceni.

"The Cure Euro 2022" turneja biće prva nakon koncerata održanih 2019. godine u kojoj su slavili 40 godina postojanja i 30 godina od izlaska kultnog albuma "Disintegration". Ovim albumom osigurali su titulu jednog od najboljih britanskih bendova u poslednjih 50 godina. Iste godine, nakon festivalske turneje od tri meseca održali su epski trosatni koncert u Meksiko Sitiju. U Areni Zagreb publiku očekuje punih 135 minuta čiste "The Cure" koncertne energije i zanosa, kojoj će prethoditi nastup predgrupe "The Twilight Sad".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura