Reflektor

"Prozafest": Pisci sa svih meridijana na besplatnom virtuelnom događaju Kulturnog centra Novog Sada

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2021

-

12:20

"Prozafest": Pisci sa svih meridijana na besplatnom virtuelnom događaju Kulturnog centra Novog Sada
"Prozafest": Pisci sa svih meridijana na besplatnom virtuelnom događaju Kulturnog centra Novog Sada - Copyright Promo, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni festival proze "Prozafest" održaće se u onlajn formi od 13. do 16. decembra.

Gostovanja pisaca i razgovori sa njima biće dostupni na zvaničnom Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada, saopštili su organizatori festivala.

Publici će se predstaviti autori Behruz Bučani sa Novog Zelanda, Drago Jančar iz Slovenije, Oleksandr Bojčenko iz Ukrajine i srpski pesnik i dramski pisac Dejan Aleksić.

Sa piscima će pored, književnih kičara, razgovarati i učenici novosadskih gimnazija u cilju približavanja pisane reči mladima.

Na festivalu će biti prikazan i film "Mladi dani, duge senke" po scenariju Mirjane Frau Gradinovački, urednice 15. "Prozafesta".

Ovaj film posvećen je madim autorima savremene srpske proze, a za film su govorili pisci Marija Ratković, Filip Grujić, Ana Miloš, Bojan Savić Ostojić, Ana Marija Grbić, Danilo Lučić, Andrea Popov Miletić, Stefan Tićmi, Bojan Krivokapić i Marija Čanak.

Od drugog izdanja festivala dodeljuje se i Međunarodna književna nagrada "Milovan Vidaković" za celokupni opus stvaraoca, a ovogodišnji laureat je kniževnik Drago Jančar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura