Reflektor

Objavljen prvi trejler za "Leto kada sam naučila da letim", od februara u bioskopima

Komentari

Autor: 24sedam

15/01/2022

-

14:54

Objavljen prvi trejler za "Leto kada sam naučila da letim", od februara u bioskopima
Objavljen prvi trejler za "Leto kada sam naučila da letim", od februara u bioskopima - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Produkcijska kuća "Sense Production" je na svojoj Fesjbuk stranici predstavila plakat filma "Leto kada sam naučila da letim" reditelja Radivoja Andrića, a pored plakata na internetu se pojavio i trejler za ovo dugoočekivano ostvarenje zasnovano na istoimenom bestseleru Jasminke Petrović.

Premijera filma očekuje se u februaru, nakon čega će se "Leto kada sam naučila da letim" naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

"Leto kada sam naučila da letim" je prvi film Raše Andrića posle filma "Kad porastem biću kengur", koji je kao i njegovi prethodni filmovi "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", stekao kultni status, podseća portal 24sedam.

Ovaj film, koji je sniman u Beogradu i na Hvaru, jedan je od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno deci, a zbog višeslojne priče i značenja, ovo ostvarenje zajedno mogu da gledaju ćerke, mame i bake.

U pitanju je vedra i duhovita priča koja budi najlepše emocije, koja prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić. U filmu se u ulozi Sofijinih rođaka pojavljuju i mladi glumci Luka Bajto i Ema Rogić.

"Leto kada sam naučila da letim" je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, jedne od najznačajnijih domaćih spisateljica za decu i mlade, koja je osvojila veliki broj priznanja za dečju literaturu.

"Nekoliko puta sam bila na snimanju i uvek sam imala isti utisak: `Kakva sjajna ekipa!` Atmosfera je bila radna, stvaralačka i pozitivna. U komunikaciji je postojala briga za drugog, i to mi se naročito dopalo. Srećna sam i duboko zahvalna što tako divne osobe oživljavaju moje junake. I kao što čika Duško Radović kaže: `Sve što leti, htelo bi da leti! Neka leti, i treba da leti!`, izjavila je Jasminka Petrović.

Film se realizuje u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura