Reflektor

"Neverne bebe" 8. marta u Kombank dvorani: Na koncertu i pesme koje se godinama nisu čule na svirkama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2022

-

15:07

"Neverne bebe" 8. marta u Kombank dvorani: Na koncertu i pesme koje se godinama nisu čule na svirkama
"Neverne bebe" 8. marta u Kombank dvorani: Na koncertu i pesme koje se godinama nisu čule na svirkama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Grupa "Neverne bebe" najavila je svoj prvi koncert u kultnoj dvorani, zakazan za 8. mart. Izražavajući zadovoljstvo što će osmomartovksi koncert "Nevernih beba" simboličnog naziva "Kad kažem mi, mislim ljubav" biti održan baš u Kombank dvorani, frontmen benda Milan Đurđević je rekao da je ono višestruko.

"To je jedina sala u Beogradu u kojoj u toku dosadašnje karijere nismo svirali. Imali smo fantastične koncerte u Sava centru i beogradskoj Areni, na Tašmajanu, a sada, evo kao, nadamo se, svojevrstan izlaz uz `tunela` i agonije u kojima se svi nalazimo već dve godine, spremamo se za druženje sa publikom koje će nesumnjivo biti prepuno energije i naboja koji osećamo", kazao je Đurđević.

Prema njegovim rečima, kako su ostali uskraćeni da kao muzičari rade ono što je esencija i suština njihovog posla, a to je da imaju koncerte pred publikom, iskoristili su vreme kreativno.

"Uradili smo obrade nekih pesama iz karijere kroz projekat `Up2Date` i završili osmi studijski album", dodao je Đurđević.

Tijana Sretković, jedan od vokala, deli Milanovo uzbuđenje i ističe da nije nimalo lako posle skoro 30 godina karijere napraviti repertoar koji je biti svima "po volji".

"Teško je napraviti balans između pesama koje su hitovi i koje publika svakako očekuje, i pesama koje su nama i lično i muzički važne. Ali, potrudićemo se da po pitanju repertoara pronađemo neku sredinu u međusobnim željama, na probama beskrajno uživamo, predlažemo neke nove, od nekih se teško oprostimo, a set lista još uvek nije definitvna", kaže Sretković.

Biće, naglašava Tijana koja se inače bavi i kreiranjem i pripremom video radova koji će pratiti ovaj muzičko-scenski 3D spektakl, i pesama koje se godinama nisu čule na koncertima, odgovarajući tako na pitanje koje fanovi najčešće postavljaju na mrežama.

Na konferenciji za medije premijerno je prikazan novi spot za singl "Pored vode" koji najavljuje izlazak dugoočekivanog osmog studijskog albuma "Hodaj", početkom marta. Video je sniman na ekskluzivnom lokalitetu parta prirode "Piva" u Plužinama (Crna Gora).

"Pobegli smo iz grada, ali i iz ludila pandemije u nestvarno lepu prirodu. Hteli smo se sklonimo od svega što opterećuje svakog normalnog čoveka, ali i da se vratimo sebi, vodi, zemlji, i iskonskoj emociji. To podrazumeva i iskušenja kojima smo izloženi sada već decenijama, i globalnim, i ličnim, a koja smo takođe suptilno, ali upečatljivo oslikali u spotu", kaže Đurđević.

Poruka "Hodaj", kako se zove i novi album "Nevernih beba", kao i poruka pesme "Pored vode" su im im jako važne, ističe frontmen i dodaje:

"U simbiozi su i oslikavaju potrebu da se naše uspavane duše, ali i tela ne samo simbolički pokrenu iz učmalog ambijenta, moralnog, kulturološkog i svakog drugog trenutno ograničenog prostora. Zahvaljujemo ljudima iz parka prirode Piva i opštine Plužine koji su nas ugostili i omogućili da prenesemo energiju tog fantastičnog ambijenta i motivišemo ljude da se vrate prirodi. To će biti i jedan od najvažnijih motiva kompletnog našeg osmog studijskog albuma koji će uz najmoderniju produkciju sačuvati ono najvažnije, a to su duša i emocija", zaključio je Đurđević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura