Reflektor

Mariza, Milenković, Medunjanin, Šerbedžija na prvom Banja Luka Festu

Komentari

Autor: Euronews/ S. Š.

09/06/2021

-

10:39

Mariza, Milenković, Medunjanin, Šerbedžija na prvom Banja Luka Festu
Mariza, Milenković, Medunjanin, Šerbedžija na prvom Banja Luka Festu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi Internacionalni muzički festival Banja Luka Fest biće održan od 6. do 10. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Svečano otvaranje festivala obeležiće koncert priznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Kamerata Novi Sad, a među svetski poznatim muzičarima koji će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, biće i fado diva Mariza, prenosi portal Headliner.

"Sa velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje Banja Luka Festa, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije morao biti odložen. Ove godine, festival će se održati uz sve propisane epidimiolške mere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umetnosti i muzike. Uz velike zvezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banjaluka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu", reči su Biljane Čigoje, direktorke festivala.

Od 6. jula do 10. jula na velikoj pozornici nastupiće i Zvonko Bogdan sa Velikim tamburaškim orkestrom RTV, Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, kao i Rade Šerbedžija uz Zapadni Kolodvor.

Koncerti će biti održani pod otvorenim nebom, a velika scena biće specijalno izgrađena na tvrđavi Kastel i za publiku će biti pripremljena sedeća platforma.

Komentari (0)

Kultura