Reflektor

Novi omaž domaćoj muzici u Pozorištu na Terazijama: Sprema se mjuzikl "Crni leptir" po motivima pesama Yu grupe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/06/2022

-

14:57

Novi omaž domaćoj muzici u Pozorištu na Terazijama: Sprema se mjuzikl "Crni leptir" po motivima pesama Yu grupe
Novi omaž domaćoj muzici u Pozorištu na Terazijama: Sprema se mjuzikl "Crni leptir" po motivima pesama Yu grupe - Copyright Promo/Pozorište na Terazijam Vladimir Opsenica

veličina teksta

Aa Aa

U Pozorištu na Terazijama održana je prva proba za novi mjuzikl "Crni leptir" u režiji Marka Jovičića, čiju muzičku osnovu čine pesme legendarne YU grupe.

Premijera trećeg mjuzikla Pozorišta na Terazijama koji je omaž domaćoj muzici, nakon "Glavo luda" sa pesmama Zdravka Čolića i "Sa druge strane jastuka" (Momčilo Bajagić Bajaga) planirana je za narednu sezonu.

"Nakon velike audicije, drago mi je da vidim nova mlada lica kojima je ovo prva saradnja sa našim pozorištem i radujem se početku zajedničkog rada", rekao je o novom projektu direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja.

Promo/Pozorište na Terazijam Vladimir Opsenica

 

Marko Jovičić, reditelj predstave kome je ovo prvi angažman u Pozorištu na Terazijama, izjavio je da su učesnici na audiciji prošli ozbiljan test i da su nakon detaljne procene neki od njih danas tu. Dodao je da će predstava imati dve ravnopravne glumačke podele, uz neizostavnu podršku baletskog, horskog i orkestarskog ansambla.

Dragi Jelić, član YU grupe, izrazio je veliko uzbuđenje što prisustvuje prvoj probi predstave u kojoj će biti zastupljeni najveći hitovi ovog rok sastava.

Promo/Pozorište na Terazijam Vladimir Opsenica

 

Tekst predstave napisao je Spasoje Ž. Milovanović, a autorski tim čine i Marko Jovičić (režija i adaptacija), Lazar Stanivuk i Dušan Stojanović (dramatizacija), Miloš Branisavljević (muzički aranžman i orkestracija), Milan Nedeljković (dirigent), Milica Cerović (koreografija), Tatjana Radišić (kostimi) i Kristina Vujović (scenografija).

U podeli su Nikola Šurbanović, Vedran Borovčanin, Arsenije Tubić, Marko Radojević, Dimitrije Ilić, Igor Damjanović, Srna Đenadić, Kristina Jovanović, Dušan Radović, Maja Noveljić, Minja Petrović, Milan Milosavljević, Ana Radivojević, Rok Radiša, Milan Antonić, Žarko Dimovski, Aleksandar Gligorić, Jelena Arsić, Barbara Milovanov, Katarina Jovanović, Ana Vučić, Isidora Vlček, Dušan Svilar, Mitra Mladenović, Teodora Tomašev, Milan Gromilić, Tanja Živković, Marta Bogosavljević, Dragan Vujić Vujke, Ljubiša Dinčić, Dušan Šida...

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura