Aktuelno iz kulture

Nikola Bulatović o hit mjuziklu "Glavo luda": Navikli smo publiku da kod nas ne možete doći a da se dobro ne zabavite

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2022

-

14:38

Nikola Bulatović o hit mjuziklu "Glavo luda": Navikli smo publiku da kod nas ne možete doći a da se dobro ne zabavite
Promo/Pozorište na Terazijama/Miloš Kodemo - Copyright Promo/Pozorište na Terazijama/Miloš Kodemo

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nikola Bulatović koja je govorio o svojoj ulozi reditelja i pisca teksta mjuzikla "Glavo luda" koji je poslednji put izveden 16. aprila u Pozorištu na Terazijama.

Bulatović je opisao kao fantastično igranje oproštajne predstave čime su zaokružili deset godina i skoro 100 igranja mjuzikla "Glavo luda" zasnovanog na pesama legendarnog pevača Zdravka Čolića.

"Nažalost, odigrali smo samo 92 puta, što ne znači da je priča o predstavi 'Glavo luda' završena. Već imam neka razmišljanja da se ta predstava aktivira, pošto vidim da je velika potreba za gledanjem. Karte su otišle 20 dana pre poslednjeg izvođenja", istakao je Bulatović.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Nikola Bulatović

Pozorište na Terazijama je prestalo sa izvođenjima "Glavo luda" zbog rada na novim predstavama, ali Bulatović kaže da je u nekim razgovorima da se mjuzikl prenese na neku drugu scenu u Beogradu ili nekom drugom gradu.

"Nadam se da će nastaviti svoj život i da ipak neće otići u prevremenu pozorišnu penziju", napomenuo je Bulatović.

Osvrćući se na predstavu, Bulatović je rekao da je interesantno da se u glumačku ekipu preko audicije uključilo dosta mladih glumaca, među kojima je Slaven Došlo "koji je pominjao da mu je to bila odskočna daska".

"Glavo luda" je Bulatović pisao još 2001. u želji da igra u takvoj predstavi, ali pošto je sticajem okolnosti ostvarena tek deset godina kasnije kad je bio "malo mator za ulogu" ostao je da radi kao režiser.

Promo/Pozorište na Terazijama/Miloš Kodemo

 

"Rekao sam glumcima: 'Ko mi doda ili oduzme jednu reč - hiljadu dinara u zajedničku kasu, pa kad skupimo pare idemo u kafanu'. Nije im se isplatilo u početku, a kasnije se vratili na pravu meru i igrali smo kako smo se dogovorili", osmehuje se Bulatović.

Zaposlivši se u Pozorištu na Terazijama još 1995. godine , Bulatović je imao priliku da posmatra kako njegova kuća koja je radila i komedije prešla u međuvremenu potpuno da radi mjuzkle.

"Imali smo tradiciju muzike u svim predstavama i navikli smo publiku da kod nas ne možete doći a da se dobro ne zabavite. Što ne znači da je to nešto na prvu loptu, lake note i slično", kaže glumac.

Bulatović je napomenuo da su neke njegove kolege koje su svojim kvalitetom, muzičkim znanjem, pevanjem i igrom potpuno odgovarale mjuziklima koji se rade na Terazijama, "ali kad su probali shvatili su da to ne mogu".

Promo/Pozorište na Terazijama/Miloš Kodemo

 

"Rekli su mi: 'Nikola ovo je najteža pozorišna forma koja postoji", rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, u Pozorištu na Terazijama svi se trude da fizički budu spremni da izguraju predstave što se tiče koreografije i scenskog pokreta, da glasovno uvek budu spremni, odnosno postoje "neki prioriteti koje čovek mora da poštuje da bi mogao da traje".

Upitan šta preporučuje mlađim kolegama glumcima, Bulatović je rekao da je "formula ne trčati sto metara, nego trčati maraton".

"Nije merilo uspeh, popularnost, već trajanje. Nekada ćete imati vrtoglav skok u karijeri, pa naglo padnete, pa malo radite, pa nećete raditi. Savet za celu moju profesiju jeste da moramo živeti kako kardiogram piše", ocenio je Bulatović.

Glumac je istakao da je "poenta života u stalnim usponima i padovima, i kad čovek padne potrebna je snaga volje, uma i tela da se iz toga izađe".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura